top icon
Blog

Κακά τα ψέματα

Συνήθως θέλεις πολύ χρόνο, αλλά στην περίπτωση της Motorsport Greece αρκούν 60 λεπτά συμμετοχής στην άτυπη επιτροπή Ασφαλείας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ώστε να προβληματιστούμε σε διαφορά επίπεδα.

Μιλάει το έργο τους και, με καθρέφτη τους τουλάχιστον δύο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, τους παραδέχεσαι, με γεγονός πως η εκτίμηση και η εξέλιξή της, ο σεβασμός, θεωρητικά θέλουν το χρόνο τους.

Τους περισσότερους στην ομάδα ευθύνης τους γνωρίζεις, τους πιο πολλούς από την καλή τους, και σε γνωρίζουν και πλειοψηφικά από τη στραβή σου. Ο χρόνος άλλωστε μας κρίνει και, ξέρετε, σε επίπεδο συμπεριφοράς, όταν πληγώνεις δεν προκύπτουν συμψηφισμοί…

ΟΑΚΑ, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου

Αυτή η σκόνη που δεν πέφτει ποτέ, συνδυάζεται με τον ήλιο στον αγώνα, και κάποιοι είναι στα καλύτερά τους, με την αλυτάρχη να ακολουθεί το δρόμο της. Έπειτα από κάθε αγώνα και μέχρι τον επόμενο, λάμπει και γοητεύει-εμπνέει με τον τρόπο της, και αν την έχεις πληγώσει με τα πλήκτρα, εκείνη κουβαλήθηκε χαράματα στο κάγκελο Κυριακή πρωί για το «καλό δρόμο», αντέχοντας το χιούμορ του «Δημητράκη» (Δημήτρης, θηρίο δίπλα μου ή μόνος του με τον Θ.Χ. στο EVO) και τα «μούτρα» της αγωνίας του οδηγού.

Ράλλυ Ακρόπολις

Μας εμπιστεύθηκε, και κάθε φορά που ξεκολλούσε το άσπρο με το «0» ή ακουγόταν ένα «γκαπ» σε τροχό ή στην ποδιά, στην Ανίτα και στον Παύλο ταξίδευε το μυαλό. Προκύπτουν ήχοι, και πρέπει να τους αξιολογήσεις σε σωστό χρόνο, αφού το μενού εδώ δεν περιλαμβάνει στραβή. Απαγορεύεται. Ό,τι γνωρίζουν πολύ καλά και οι Ζήβας, Ξανθάκος και Αμαξόπουλος, δίνοντας στην κυριολεξία ρεσιτάλ σε διαφορά επίπεδα.

Κάποιους δεν τους προδίδεις. Ποτέ όμως, και, επειδή χαμογελάτε, στην πίεση και εν ώρα εργασίας είσαι στρατιώτης με απόδειξη 45 ετών, και αυτή η διαδικασία τού «ανοίγω δρόμο» ή «συνοδεύω ουσιαστικά, και δε μεταφέρω έτσι απλά προσκεκλημένο», είναι σημαντική.

Όπως σημαντικοί είναι οι άνθρωποι που προετοίμασαν το έδαφος, με συντονιστή τον Γιώργη Αργυρίου, ικανό και κύριο, και φυσικά τους κριτές, τους χρονομέτρες, τους ενδιάμεσους, με το γιλέκο να συνδυάζεται με το ΟΚ σε περιπτώσεις 95%, και βέβαια τους αρχηγούς τους. Οι κολοσσοί του αγώνα, οι επικεφαλής των συνεργείων και οι υπεύθυνοι ασφαλείας.

Οι άτυποι αλυτάρχες, στο δρόμο, στη «μάχη». Οι συντονιστές μιας πολύχρωμης στρατιάς, και είναι αυτοί που τους αξιοποιούν και τους βγάζουν τον καλό τους εαυτό, διδάσκοντας και τη διαφορά του «προσφέρω με πάθος» από το «διεκδικώ την αποζημίωση της διεκπεραίωσης». Είναι ο χαρακτήρας τους και οι γνώσεις τους, αποτέλεσμα εμπειρίας.

Οι επικεφαλής, τα αφεντικά παρόντες χθες, όπως και το δίδυμο που έχει την ευθύνη των κριτών. Σεμνός και ικανός ο Μάκης Ματζίνος, στέλεχος-δημιούργημα της Ανίτας Πασαλή. Ο Νικόλας Πασαλής, τεράστιος, σε ένα ακόμα Ακρόπολις συντόνισε τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., και βέβαια δίδαξε συνεργασία με κολοσσούς, όπως τον Νίκο Μανώλη.

Για τον «Παπ» τι να γράψω; Κομμάτι της ζωής μου ο πληθωρικός Παπασταθόπουλος, που μακριά από τη μιζέρια της καθημερινότητας στην ομοσπονδία, είναι ο πραγματικός «Παπ» που γνώρισες, έζησες μαζί του, εμπιστεύεσαι και εμπιστεύονται. Οι δύσκολοι, οι αυστηροί, οι μεθοδικοί, οι σε άλλο αγώνα, στο πολύ υψηλό επίπεδο της Motorsport Greece όπου προεδρεύει ο συνάδελφος, ex-συνεργάτης μας, ο μηχανικός Τάκης Πουρναράκης, και συντονίζει ο Νικόλας Κερερές. Τριάδα με τον Παύλο Αθανασούλα, καρέ του άσου με την Ανίτα.

Έργο τους ότι έγιναν ομάδα, ό,τι εκφράζεται υποδειγματικά, εμπνέει και δείχνει το δρόμο, και όλο αυτό έχει σφραγίδα «Υφυπουργείο Αθλητισμού-Λευτέρης Αυγενάκης ΥΠΟΥΡΓΟΣ», και όποιος κατάλαβε.

Η συγκίνηση στο μάξιμουμ

Η αντίδραση στο «αντίο, Νικόλα Παππά, δεν ξεχνιέσαι», και ήταν ο δικός μας, της εποχής μας ο WRC γιατρός, και της καρδιάς μας ο Παύλος Πετρίδης, ο πλέον φορτισμένος. Ο ένας κύριος γιατρός έχασε τον άλλον, το ταίρι του σε όλα…. Λύγισαν όλοι, οι σκληροί του άλλοτε που παραμένουν δυνατοί και σύγχρονοι σε ένα περιβάλλον για τους καλύτερους. Οι φίλοι του γιατρού…

Ράλλυ Ακρόπολις

Κατάθεση ψυχής χθες από όλους, με τη σειρά τους σε σωστό χρόνο, και πρέπει να έχεις συμμετοχή σε σοβαρά meeting για να αξιολογήσεις το υψηλό επίπεδο της συνάντησης. Οι ίδιοι οι ομιλούντες, όταν μακρηγορούσαν ή διέκοπταν, οι ίδιοι διόρθωναν εαυτόν, και η συζήτηση, αν είναι καταγεγραμμένη, θα μπορούσε να προσφερθεί σε σεμινάρια ώστε ο χώρος να αλλάξει ταχύτητα στη βάση του – αν κάποια ημέρα ο Μιχελακάκης αντιληφθεί την πραγματικότητα, και βρει τον χαμένο του εαυτό. Του δασκάλου-πρωταθλητή, πατέρα-παππού με τα τρυφερά στοιχεία που τον έχουμε ζήσει. Σαφέστατα πλέον επηρεασμένος από ένα θολό περιβάλλον του υπογείου, όπου η έδρα της Ομοσπονδίας, που υπογραμμίζει τις εμμονές του και την ανάποδη λειτουργία της ευφυΐας του, σκοτώνοντας τα στοιχεία αρχοντιάς της αγωγής του. Που δυστυχώς δεν είναι του επιπέδου συνεργατών του.

Ας είναι, αυτοί που τον εκλέγουν θα ξέρουν, και είναι κρίμα ότι αδυνατεί να αξιοποιήσει την -άγνωστο γιατί- γενναιοδωρία του Αυγενάκη με κάθε ευκαιρία και αφορμή.

Κρίμα που η αγωνία του αρχίζει και τελειώνει σε ξεπερασμένα της καθημερινότητας, που οι νεότεροι τα λύνουν με τα μάτια σε δεύτερα, και δε συνδέεται με το βλέμμα στην πραγματικότητα, ώστε να διακρίνεις ένα κάποιο όραμα συνδεδεμένο με συναίσθημα προς κριτές και οργανωτές. Αδιέξοδο.

Ράλλυ Ακρόπολις

Αυγενάκης!

O Λευτέρης των ελληνικών αγώνων, ο υπουργός του χώρου σε επίπεδο WRC, ο υφυπουργός της κυβέρνησης υπεύθυνος για τον αθλητισμό. Ο πεισματάρης που πήγε έξω, εξήγησε, το επανέφερε και το καθιέρωσαν. Το ΕΚΟ-ΡΑ.

Χθες παρών εκεί μαζί, και αν καθυστέρησε πέντε λεπτά, ο χρόνος ώστε να εξηγήσει το γιατί ήταν περισσότερος, και βέβαια ακόμα μία φορά το ΟΑΚΑ φόρεσε τα καλά του για το ΡΑ, με οικοδεσπότη τον Κωνσταντίνο Χαλιορή, έναν ακόμα αεικίνητο της μηχανής.

Τι να προσθέσω;

Ο Λ.Α. χθες, τυπικά εν μέσω αποφώνησης, άναψε το φως για την έναρξη, με το 2023 να δεσπόζει σε κάθε «αράδα».

Να υπενθυμίσω πως δεν έχω καμία σχέση με την επιτροπή, και την εμπιστοσύνη της οργάνωσης την ανταποδίδω προσφέροντας στην κυριολεξία τις υπηρεσίες μας.

Είναι το λιγότερο, αφού ανταμείφθηκα γενναία οδηγώντας, και αργότερα ως υπεύθυνος Τύπου και Διευθυντής Μέσων μέχρι την εποχή της Ομοσπονδίας.

Κλασικός περήφανος ΕΛΠΑτζής, και η ευχή συνδέεται με το να είμαστε όλοι γεροί σε δώδεκα μήνες και να γιορτάσουμε χωρίς απόντες και ξεχασμένους.

Χωρίς ΕΛΠΑ με Δαρδούφα, Γλωσσώτη και Δεσποτόπουλο, δε θα είχαμε αφήγημα. Σεβασμός._ «Στρατισίνο»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ