top icon
Blog

Καλές διακοπές

Φίλοι μας, να πάτε στο καλό, αλλά και να γυρίσετε, σώοι, ξεκούραστοι, αισιόδοξοι και με χαμόγελο…

Σημαντικό να ταξιδέψεις με καθαρό μυαλό. Δεν πρόλαβες να «τσεκάρεις» το αμάξι; Κάντο, έστω επιφανειακά, για τα βασικά, στο πρώτο πρατήριο καυσίμων, όπου πλέον θα βρεις και ρεύμα. Φρόντισε όμως το μυαλό σου.

Σας προσβάλλει το σχόλιο; Ακριβώς έτσι λοιπόν!

Καθαρό μυαλό, άφησε πίσω τις σκοτούρες.

Άλλωστε έφυγαν όλοι και αν ενοχλείς συνεργάτες στις διακοπές, επιεικώς κρίνεσαι γραφικός.

Άφησε τους λοιπόν στην ησυχία τους, ώστε και να μη μουρμουράνε. Οι ίδιοι και οι σύζυγοι τους.

Μην κρίνετε εξ ίδιων, αφήστε τον κόσμο, τους ανθρώπους σας ήσυχους και ταξιδέψτε αξιοποιώντας τη μόρφωση, την αγωγή σας και ό,τι μάθαμε μαζί εδώ, τα τελευταία 50 χρόνια.

Διακοπές

Νέος…

…πήγαινα τέρμα γκάζι, ακόμα και στο περίπτερο. Από τότε που συμμετείχα σε αγώνες, από τα 22 μου, έγινα πιο προσεχτικός στο δρόμο.

Όταν σταμάτησα να αγωνίζομαι, ήρθε η κρίση. Ντρέπεσαι να γκαζώσεις. Δεν προσπερνάς πολλούς μαζί διεκδικώντας χώρο ενδιάμεσα σε δρόμο με διπλή κατεύθυνση. Υπομονή εκεί.

Όταν επιλέξεις να βγεις προσπερνώντας το κομβόι αξιοποιώντας την ορατότητα, ποτέ τέρμα γκάζι ώστε να είσαι έτοιμος να αμυνθείς. Σημαντικό να γνωρίζουν ότι προσπερνάς, αυτοί που προηγούνται.

Είπαμε, ψυχραιμία συνδεδεμένη με την υπομονή με γεγονός πως είμαστε όλοι «δεμένοι», ενώ έχουμε τσεκάρει τουλάχιστον τον αέρα στα λάστιχα, επιλέγοντας τις πιέσεις του κατασκευαστή.

Σε διαδρομή που ξεπερνάει τα 250 χιλιόμετρα, γεγονός είναι πως πρέπει να ξεκουραστείς. 

Θα πας στα pits. Ψυχραιμία σε fast food διατροφή που σε φουσκώνει, ενώ δεν μπαίνει συζήτηση για τη δήθεν ανώδυνη μπίρα. Απαγορεύεται. Δεν είναι άλλωστε υπερβολή, το fredo ή την πορτοκαλάδα να τα απολαύσεις σταθμευμένος.

Μακριά από ο,τιδήποτε που θα τραβήξει την προσοχή σου. 

Το ενδιαφέρον σου στο περιβάλλον και εσύ που αξιοποιείς το cruise control, άστο τέτοιες ημέρες. Δεν μας ταιριάζει ο υπολογισμός της σταθερής ταχύτητας με κίνηση.

Είναι όπως ο πιλότος στην κακοτοπιά. Ποιο auto pilot; Στο χέρι! Με τη μέγιστη προσοχή να συνδέεται με συχνές ματιές στους καθρέπτες.

Σύμφωνοι, μπροστά μας είναι το ζητούμενο σε σχέση με την ασφάλεια μας, αλλά πρέπει να έχεις και μάτια στην πλάτη για να είσαι απόλυτα ασφαλής.

Το κυριότερο, μην εκνευριστείς ό,τι και αν προκύψει. 

Άλλωστε και για το μποτιλιάρισμα, σχετική ευθύνη έχουμε.

Κλειδί το ωράριο της μετακίνησης μας.

Η Τέλεια Διαδρομή έχει αφετηρία το βράδυ και μάλιστα αργά. Ο υπογράφων λατρεύει το ξημέρωμα. Απίστευτες οι εικόνες 05:30 με 06:30 και μέχρι τις 07:00.

Σημαντικό να είσαι ξεκούραστος και μέχρι το φως του ήλιου, να διαθέτεις σωστά ρυθμισμένα φώτα.

Να μην ενοχλείς και να έχεις τη σωστή εικόνα. Άλλωστε, τη νύχτα διαβάζεις καλύτερα και τον αντίθετα διερχόμενο.

Καλό δρόμο…

Ανανεώνουμε την επικοινωνία μας μετά τις 15 Αυγούστου.

Με σεβασμό στους γύρω μας και στον εαυτό μας ._ Σ.Χ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ