top icon
Blog

Να εκτίθεσαι…

Θέλει θάρρος το κολύμπι στα βαθιά. Όπως και η ενημέρωση, όταν επικοινωνείς το ακατόρθωτο, καταθέτοντας την αμοιβαία αξιοπρέπεια που απαιτεί το motorsport.

Σκληρό Σαββατοκύριακο για το ελληνικό motorsport, που σημαδεύτηκε από το δυστύχημα με κόστος τη ζωή του Γεράσιμου Φιλιππάτου.

Δε θα φλυαρήσουμε. Σε καλύπτει ό,τι διαβάζεις από τον Τάκη Πουρναράκη στο mononews και τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο στο Protagon και στο 4Drivers, ενώ άκουσες και τον Δημήτρη Μιχελακάκη στον ΣΚΑΪ, και η συνέχεια ανήκει στους αρμοδίους.

Με σεβασμό στην οικογένεια του εκλιπόντος και στους συναθλητές του στο dragster, που είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία. Διαψεύδει όλο αυτό, το θανατηφόρο ατύχημα, ό,τι λέγαμε στις μανάδες μας· ότι οι αγώνες είναι πιο ασφαλείς σε σχέση με το δρόμο, αλλά είναι μια εξαίρεση. Χάθηκε όμως άνθρωπος και, με γεγονός ότι ο εφιάλτης επαναλαμβάνεται, είναι σαφές πως κάπου υπάρχει λάθος. Το «πάμε παρακάτω» αυτήν τη φορά απαιτεί διερεύνηση. Δεν αποκλείεται το κακό στο motorsport, μια επικίνδυνη διαδικασία, όπου όμως οφείλεις να μειώσεις τις πιθανότητες.

Τρόπος ζωής το μέλημα για την ασφάλεια, και κρίνεις ως εξαιρετική την ανακοίνωση του ΣΟΑΑ. Τίποτα δε θα φέρει πίσω τον Μάκη με το GT-R, και είναι και ο σεβασμός στη μνήμη ενός σημαντικού που επιβάλλει αναθεώρηση του ξενόφερτου πλάνου made-in-USA, που αποδεικνύεται εφιάλτης.

Tzortzis Markogiannis - Paul Ricard

Έξω πάμε καλά

Την ίδια ώρα, και με τίτλο το αμείλικτο «η ζωή συνεχίζεται», ακολουθήσαμε τη συμμετοχή Ελλήνων αθλητών σε σοβαρές διεθνείς εκδηλώσεις. Τον Τζώρτζη Μαρκογιάννη στην ιταλική F4 και τον Θωμά Κρασώνη στο ευρωπαϊκό NASCAR.

Ο Τζώρτζης στο Paul Ricard σε τρεις αγώνες, ο Θωμάς στη Βαλένθια σε δύο αγώνες. Σεμνός, με εξαιρετική επικοινωνία ο Μαρκογιάννης, σε παρασύρει εκεί μαζί του στο μονοθέσιο. Είχαμε να παρακολουθήσουμε τόσο ζωντανά και από κοντά, από τη χρονιά που ο Φίλιππος Καλέσης διεκδίκησε το βάθρο στο Λε Μαν. Στους τελικούς του ΙΑΜΕ.

Thomas Krasonis_Valencia

Για τον Θωμά τι να γράψεις; Είναι η αγωνία του πατέρα του που συνδυάζεται με το χαμογελαστό πάθος και το ταλέντο του παιδιού του. Του φίλου μου Θωμά, που ξέρει να σε αφοπλίζει. Ομάδα που ο πιλότος εμπνέει εμπιστοσύνη και καθησυχάζει με ή χωρίς το πηδάλιο.

Το ζεις όλο αυτό διαβάζοντας τα εξαιρετικά δελτία Τύπου που αφορούν τον Κρασώνη και προσφέρονται για σεμινάριο.

Και στις δύο περιπτώσεις, η επικοινωνία θα μπορούσε να διδάσκεται και στο «Ελληνικό Πανεπιστήμιο Αγώνων Αυτοκινήτου», αν κάποτε θέλουμε ο χώρος να εξελιχθεί σε προϊόν ώστε επιτέλους να αναβαθμιστεί. Απλώς, ίσως έτσι δοθούν και ίσες ευκαιρίες…

Thomas Krasonis_Valencia

Όμορφα πολύ…

Εξαιρετική η προσπάθεια και των δύο, και στις σελίδες τους στα social media θα βρείτε τις επιδόσεις τους, αφού πρόκειται για συμμετοχές με τίτλο «ουδέν κρυπτόν». Το ζουν, το μοιράζονται, κολυμπάνε σε αχαρτογράφητα, τα βάζουν με θηρία, και μόνο αυτοί και οι ομάδες τους ξέρουν πόσο πραγματικά απέχουν από την κορυφή.

Γεγονός πως η ανάλυση «γραμμών», αγαπημένη διαδικασία του Σαββάτου στο καρτοδρόμιο που λατρεύουμε, δείχνει ένα μέρος της αλήθειας. Στους αγώνες, όταν πας με θάρρος και ξεκινάς από πίσω με στόχο να πας μπροστά, εκεί αποκαλύπτεσαι – και μόνον έτσι, σκοτώνοντας την κουτοπόνηρη εσωστρέφεια, βελτιώνεσαι και δικαιώνεις.

«Al» time

Αντίστοιχη διαδρομή ακολουθεί με συνέπεια και ο GSR-Αλέξανδρος Παπαευθυμίου, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Kart Academy της CIK-FIA. Η αρχή της τριμερούς προσπάθειάς του στη Γερμανία, σε λίγες εβδομάδες.

Ο Αλέξανδρος μαζί με τον Τζώρτζη και τους γονείς τους συναντήθηκαν με τον υπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ως ευαίσθητη έκφραση της πολιτείας, σε σχέση και με τη βάση του motorsport. Υπερβολή, αλλά σε σχέση με το motorsport-GR ο φονιάς Covid άφησε και θετικό αποτύπωμα, και μακάρι η ανασφάλεια που δημιουργεί να υποστηρίξει και την ψυχή μας. Χαρίζοντας χαμόγελο και επικοινωνία με στυλ και μηδέν ύφος, σε ό,τι όμορφο προκύπτει, εντός και εκτός έδρας. Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς._ «Στρατισίνο»

Τζώρτζης Μαρκογιάννης: Επίσημη ιστοσελίδαFacebook Page

Θωμάς Κρασώνης: Επίσημη ιστοσελίδα & Facebook Page

Photos: georgismarkogiannis.com, NASCAR Wheelen Euro Series

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Tzortzis Markogiannis - Paul Ricard
  • Thomas Krasonis_Valencia
  • Tzortzis Markogiannis - Paul Ricard
  • Thomas Krasonis_Valencia
  • Tzortzis Markogiannis - Paul Ricard
  • Thomas Krasonis_Valencia
  • Tzortzis Markogiannis - Paul Ricard
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ