top icon
Blog

Ράλλυ Φθιώτιδας

Ο Σ.Χ. με φόρα από προχθές μας ταξιδεύει στο σήμερα όπως εκφράζεται από τις συμμετοχές ενός σοβαρού αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Σε πρώτο πρόσωπο…

Κρατάει χρόνια αυτή η σχέση με έντονα προσωπικά στοιχεία συνδεδεμένα με επιδόσεις και συναισθήματα. Από τους αγώνες που όντας στο παλμαρέ σου νιώθεις όμορφα και έχεις υλικό με ωραίες ανέκδοτες ιστορίες.

Το 2021…

Φέτος ο αγώνας που θα εξελιχθεί αύριο Κυριακή σε δύο ειδικές διαδρομές του ΡΑ-WRC έχει ιδιαίτερη σημασία.

Γεγονός ότι η Λαμία είναι η πρωτεύουσα του ΡΑ, ενώ η επιλογή της διαδρομής σφραγίζει και τη σχέση εμπιστοσύνης του οργανωτή, της πολύπειρης ΑΛΑΛ, με την επιτροπή Motorsport και ορθά, τίποτα δε γίνεται τυχαία.

Ξεφυλλίζοντας…

Οριακά δεν θέλεις παραπάνω από σελίδα για να μελετήσεις τις περίπου 50 συμμετοχές, ώστε να εξασφαλίσεις ντίζελ SUV και κατάλυμα κλάσης ΡΑ. Εκεί γύρω από το Μπράλο. Ξέρουν οι ειδικοί.

Ο πίνακας συμμετοχών που διαφέρει από τη σειρά εκκίνησης όπως θα τη ζήσουν αύριο οι λίγοι τυχεροί και πειθαρχημένοι στο βουνό. Η διαφορά με το ανακάτεμα της τράπουλας σε επίπεδο κορυφής αποδεικνύει τα αντανακλαστικά της ΕΠΑ και την ποιότητα του οργανωτή που συνεργάζεται με την αρχή χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις.

OnSale Logo

Ουσία…

Ο δικός μας λόγος αναφοράς λοιπόν, λίγες  ώρες πριν την εκκίνηση, συνδέεται με το NothingisImossible, το μότο της ομάδας on sale των Γιώργη Κεχαγιά και Μάριου Τσαούσογλου.

Ο τίτλος που αποδεικνύει πως όλα γίνονται και είναι οι άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά.

Στα μπάκετ ως γνωστές δυνάμεις με προσθήκη σημαντικών, αλλά και στα paddocks.

Η πλειοψηφία των τεχνικών μιλάει Ελληνικά και αυτή η σχέση συναρπάζει.

On Sale Rally Team

Διδάσκει ο ΕΛ ΕΜ συντονισμό στου Κεχαγιά και στην ίδια τέντα υποκλίνεσαι. Ο Λάμπρος και ο Πάνος Κύρκος δημιουργούν διδάσκοντας επαγγελματισμό υπό την υψηλή εποπτεία του κολοσσού. Του Λεωνίδα Κύρκου που απολαμβάνει σήμερα το τεράστιο έργο του, όντας ώριμος με εντυπωσιακή είσοδο στην 6η του δεκαετία.

Τα αεροπίστολα εκεί ακούγονται αλλιώς. Συνδέονται με συναίσθημα και χιλιόμετρα αποτέλεσμα εμπειρίας που ψάξε και δεν θα βρεις στον πλανήτη.

Το μέλλον, η προοπτική στο χώρο της Roustemis όπου ο Πρωταθλητής πλέον Παναγιώτης με τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο θα μοιραστούν το DS3-R5. Έχουν, έχουμε προσδοκίες, όμως έχουν επιλέξει χαμηλούς τόνους και το σεβόμαστε. Άλλωστε συμφωνούμε. Η φλυαρία στο GR Motosport συνδέεται με το καρτ με τα χρονόμετρα του Σαββάτου και τις άτυπες δοκιμές σε βρεγμένο. Στο χώμα η σοβαρότητα κερδίζει και το διακρίνεις ως ατμόσφαιρα ευθύνης στου Κώστα Σπύρου.

38RF Logo

Απίστευτος τύπος. Έχεις την αίσθηση ότι δεν τον αγχώνει το μέγεθος των πληρωμάτων που υποστηρίζει αλλά μόνο αυτός ξέρει αν και πως ξεκουράζεται τις νύχτες. Σημαντικό ότι η ηρεμία του εμπνέει τεράστιους εφ’ όλης της ύλης.

Από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, μη διαχειρίσιμη η ευφυΐα του Βασίλη Βελάνη και του Λάμπρου Αθανασούλα που επέστρεψαν για να μείνουν.

Πρωταθλητές γενικώς και για εξωτερική κατανάλωση ο τίτλος περί διερευνητικής συμμετοχής.

Κολοσσοί δίπλα τους. Ήρεμη δύναμη ο Γιάννης Βελάνης, φλογοβόλο δίπλα στον πιλότο του Μιράζ ο Νίκος Ζακχαίος. Εδώ η ποιότητα μπαίνει βαθιά στο κόκκινο και κόφτης δεν προκύπτει. Για τον κύριο Κώστα όμως είναι απλά οι άνθρωποι του με τις αγωνιστικές φόρμες και είναι αποδεδειγμένο ότι θα έχουν όλοι την ίδια ευαίσθητη και αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Όπως και ο ex-ΕΠΑ Πάνος Ηλιόπουλος που άλλαξε την αγαπημένη του Φεράρι για το 9άρι σε εξέλιξη 11αριού με την παρουσία του Ανδρέα Βίγκου δίπλα του. Καμία υποτίμηση του παθιασμένου και σοβαρού κ. Νίκου, αλίμονο.

Στην EMC Motosport του Κ.Σ. και άλλες αλλαγές εκ δεξιών με τον Χρήστο Μπακλώρη, έναν cool τύπο με πτυχίο σεβασμού να επιστρέφει στη θέση του δίπλα στον δικό μας Γιάννη Αναγνωστάκο.

Μακάρι ο ανήσυχος Τσινάβος να τους βρει και να φωτογραφίσει Αναγνωστάκο με Αθανασούλα και Μανιαδάκη, αλλά και Μουζάκη που επίσης λάμπει στη τέντα της On Sale, όπου το πρόσταγμα φιλοξενίας είναι ευθύνη της Ντέπης Δράκου.

Σε σχέση με τη σημαδιακή φωτό των «έγιναν και οι 3+1».

Ότι πιο όμορφο δημιουργήσαμε με το Νίκο Τσάδαρη και άλλους συναθλητές μας, στους Ελληνικούς αγώνες.

Ο mr Mercedes; Ο Πάνος Ισμαήλος, θα αγωνιστεί με την premium συν-παρουσία του Άλαν Χάριμαν.

Με την ευκαιρία, λείπει ο Πρωταθλητής, ο Γιάννης Παπαδημητρίου, το σημείο αναφοράς για όλους και σε κάθε επίπεδο. Τον θέλουν οι αγώνες, είναι απαραίτητος ο “Παπατζίμ” στο θεσμό ειδικά και στο χώρο γενικά. Έχει την κλάση του ο διοπτροφόρος. Ο σύγχρονος Σιρόκο.

Κορυφαίες συμμετοχές και σε κλάσεις και σε κατηγορίες και θα πας να δεις Pazonen σε κατηφόρι και Τσάκαλο με Fiesta, ενώ έχεις λόγους για έκφραση θαυμασμού στο πάτημα του “Backo”, διακρίνοντας την ποιότητα του Καρανικόλα.

Επιμένουμε όμως στο Ν, όπου τα δυο EVO στην τέντα της SM Motosport έχουν πολλούς λόγους για να λάμπουν.

Υποχρέωση των κυρίων Ντάβαρη και «Ίαν» και των ποιοτικών και έμπειρων συνοδηγών τους να καλύψουν με τη δική τους σφραγίδα την ευκαιριακή απουσία του boss Λευτέρη Σωτήρχου που αναρρώνει με υπομονή και το δικό του στιλ.

Ότι χαρακτηρίζει τον υπέροχο αυτόν άνθρωπο, σημαντικός οδηγός-τεχνικός που “στήνει” τα EVO καλύτερα από ότι στη Ralliart όταν κέρδισαν Παγκόσμια.

Mε την ευκαιρία

Υπογραμμίστε τη συμμετοχή των Παπαχρήστου-Ματαλιωτάκη με το iRace EVO του Σταύρου Νομικού που σκέπτεται και δημιουργεί σε βάθος, ενώ μιλάει λίγο.

Συμμετοχή με ασφάλτινη εμπειρία σε ρυθμούς που ταιριάζουν στο στεγνό οροπέδιο της Παύλιανης κ.ο. μόνο. Συμμετοχή που θα διδάξει το «κόφτα ίσια», πρακτική που λατρεύει το χρονόμετρο.

Politics

Δε θα αδιαφορήσουμε για την καλοδεχούμενη συμμετοχή των Κυπρίων Πρωταθλητών με γεγονός πως και η συμμετοχή Σερδερίδη αναβαθμίζει το θεσμό σε ποιότητα.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε αυτονόητο, ότι οι αντίστοιχες οι παροχές στο νεαρό Τσουλόφτα και στο Σίμο Γαλαταριώτη, ενώ θεωρούμε σίγουρο πως η διορισμένη διοίκηση της ΟΜΑΕ που αποδεικνύεται εκ του ασφαλούς και ανεύθυνα γενναιόδωρη, θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή των Ελλήνων Πρωταθλητών σε αγώνες στην Κύπρο, με αντίστοιχο πακέτο παροχών.

Κάτι σαν αγωνιστικό Erasmus και γιατί όχι, ξεπερνώντας και το ρίσκο να εκτεθούμε έχοντας χάσει έδαφος ο Έλληνας αθλητής από παλινωδίες διοικούντων με το πάρε θεσμούς να έχεις.

Να ευχηθούμε καλό αγώνα σε όλους εκφράζοντας και την απορία μας για την ονομασία Ακρόπολις σε αγώνα στην Κύπρο. Ίσως έχει τη σημασία της και μάλιστα αν έχουν προκύψει και συνεννοήσεις με τους αρμόδιους, γιατί όχι.

Ζούμε στην εποχή των συνεργειών με λεπτές ισορροπίες που στηρίζεις, ενώ αρνείσαι να δεχτείς τετελεσμένα και το γιατί έτσι μιας άλλης εποχής.

Πάμε τέρμα γκάζι guys, εκεί όπου το χειροκρότημα στον Σωτήρη και στον Πάνο Χατζητσοπάνη ξεπερνούσε τις αντιδράσεις σε Κάνκουνεν και Λεμπ. Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς. _Στρατισίνο

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ