top icon
Blog

Στου Καλαφάτη

Ήρθαμε Ιτέα με ΕΛΕΜ και ζούμε το σήμερα μέσα από αναμνήσεις, αισιοδοξώντας για το αύριο.

Κάνουμε ακόμα ένα σφάλμα. Δίνουμε σημασία στους διοικούντες (τρομάρα τους) και στους  οργανωτές που κάνουν τη δουλειά τους και υποβαθμίζουμε το κυρίαρχο θέμα μας.

Αδιανόητο να σχολιάζουμε όσους σε καρέκλες δήθεν εθελοντές, ενώ πρέπει να μας απασχολούν αποκλειστικά οι Πρωταγωνιστές.

Οι συμμετέχοντες.

Όπως και είναι εκτός δεοντολογίας να περιμένουμε πληροφορίες και υλικά επικοινωνίας από τους οργανωτές, αντί να χρησιμοποιούμε τα δικά μας μέσα.

Άλλοθι, η έλλειψη ενδιαφέροντος.

Στο τέλος είναι ευθύνη μας αν είναι περιορισμένο.

Εμείς φταίμε. Γίναμε παγκόσμιοι και «που να τρέχω τώρα στην Ιτέα». Ευτυχώς και κάποιοι οργανωτές λειτουργούν σύγχρονα και μας παρασύρουν όπως ως θεσμός τα Dirt Games και όταν σε ξεπερνούν, ξυπνάς και αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της ευθύνης …

Περί ιστορίας… 

Όλη η ιστορία του Πρωταθλήματος Ράλλυ έχει έδρα την Ιτέα και σημείο αναφοράς το ξενοδοχείο Καλαφάτη.

Η all time classic έκφραση του γνήσιου ελληνικού τουρισμού με πραγματικούς οικοδεσπότες μακριά από tour operators και τα περιβόητα agency.

Εδώ και 40 χρόνια ο ιερός αυτός χώρος στην όμορφη Ιτέα μυρίζει Ράλλυ και ειδικά Ράλλυ Ακρόπολις χάρη στους ιδιοκτήτες του.

Ήταν ο Κώστας με τον Ανδρέα, σήμερα ο Νικόλας του Ανδρέα, ο ακούραστος μπαμπάς του  όταν η πάντα γοητευτική μαμά του Μαρία κάνει εδώ και 35 χρόνια την ίδια βόλτα. Ελέγχοντας τα πάντα όλα διακριτικά και με ευγένεια.

Θα οδηγήσεις μάλιστα τον πρωτάρη στο χωλ δίπλα στο κεντρικό σαλόνι όπου ο τοίχος-ιστορία μας, με αναλλοίωτες φωτογραφίες 40 ετών.

Οι Παγκόσμιοι και οι εθνικοί ημίθεοι και εδώ είναι ο χώρος που εισπράττεις σεβασμό.

Εσύ που έφυγες συχνά νικητής, αλλά και ο πρωτάρης και ο ερασιτέχνης που συμμετέχει.

Ο Νικόλας του Ανδρέα και της Μαρίας που γνωρίζεις από μωρό σηκώνεται όρθιος από το μπάκετ στη Reception όποιος και να διαβεί την είσοδο.

Ορθόδοξα από τα επίσημα ή συνήθως από την πόρτα που οδηγεί στον εξωτερικό χώρο για καφέ δίπλα στο χώρο στάθμευσης. Συμπεριφορά όπως του μπάρμπα του και του πατέρα του που την επαναλαμβάνει και σήμερα, συνήθεια και της Αθανασίας που προσφέρει την 6στερη εξυπηρέτηση που δεν βρίσκεις ούτε σε 4στερο.

Περί άστρων…

Δεν είναι πολλές οι συμμετοχές του Φθινοπωρινού Ράλλυ που θα διοργανώσει αύριο Κυριακή το ΑΣΜΑ.

Με βάση την Ιτέα και επίκεντρο τις Καρούτες σε διάφορες επιλογές ώστε να βρουν οι περίπου 40 την ποικιλία οδοστρώματος που τους αρέσει.

Λίγοι αλλά εξαιρετικοί…

Αν υπήρχε συντελεστής στη σχέση αριθμός συμμετοχών και ποιότητα θα ήταν πολύ ψηλά. Όσοι πιστοί αύριο θα απολαύσουν τα σύγχρονα R5, την ήρεμη δύναμη τα ΕVO σε διάφορες εκδοχές που συμμετέχουν σε πρωτάθλημα χάρη στους Αθανασέκο και Λ. Κύρκο, μια ομάδα με εξαιρετικά F2, και δυστυχώς λίγα Ιστορικά.

Αναφερθήκαμε πρόσφατα στους πρωταγωνιστές και τώρα πλέον στο “παρά ένα”, θέλει προσοχή το “κύριε ελέησον”.

Ότι άλλωστε αντιπαθεί ο κ. Γιάννης Παπαδημητρίου και δεν ευχαριστεί τον κ. Γιώργο Κεχαγιά, ό,τι ποτέ δεν ζήτησε ο κολοσσός ο gravel specialist Γιάννης Μπαντούνας. Δίπλα τους οι καλύτεροι.

Οι πρωταθλητές μας!

Σημαντικό ότι αύριο στο βουνό πέρα από τα λογικά φαβορί και τους συνήθεις υπόπτους σε επίπεδο γενικής, κατηγοριών και κλάσεων, ενδιαφέρον προκύπτει και από άλλες σημαντικές συμμετοχές.

Συνδυασμοί σημείο αναφοράς για διαφορετικούς λόγους.

Όπως οι Νικόλας Παυλίδης- Δημήτρης Αμαξόπουλος με Fabia R5, Σάββας Λευκαδίτης-Κώστας Κοντός με το Γκάλο Peugeot 208 Rally4 και βέβαια οι Κωνσταντίνος Πίτσος-Στέλιος Καραπαπάζης. Με Ford Sierra Cosworth 4×4 by Kyrkos Racing.

Που θα σταθεί ένα ωραίο ευφυές πλήρωμα με R5 που δεν έχει τίποτα να αποδείξει διδάσκοντας τον τρόπο που συνδυάζεται η διασκέδαση με τη σοβαρή παρουσία;

Ο Νικόλας εδώ έχει κάνει θαύματα δίπλα στον αείμνηστο Κώστα Τανούση, ενώ πάντα νιώθεις όμορφα όταν συναντάς τον Αμαξό. Χεράς με γνώσεις και με ταλέντο και όταν απαγγέλλει.

Αντίστοιχα, αναρωτιέσαι για το που βρίσκονται σε σχέση με ό,τι ξέρουμε, ένα σύγχρονο Rally4 και ένα γκρουπ Α του ‘92 που προσμετράει ως ιστορικό.

Σε σχέση με τα Ν και όχι μόνο.

Είπαμε, λίγες σχετικά οι συμμετοχές αλλά με ενδιαφέρον.

Αγώνας με πολλά ερωτηματικά σε κάθε επιπέδου αναμέτρηση.

Θα είμαστε παρόντες με το «0» στο Rally2Raptor του Γιώργη Ζυμαρίδη. Παραπλεύρως ο ΕΛΕΜ και μοναδικό μας μέλημα η αξιοπιστία του αγώνα όπως εκφράζεται από την ασφάλεια αγωνιζομένων και θεατών.

Αγώνας στα καλύτερα χέρια, ευθύνη των καλυτερότερων σε κάθε τομέα.

Καλό δρόμο._Στρατισίνο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ