top icon
Blog

Suzuki Swift Sport: «Γκάζια τσέπης»

Γιατί το Suzuki Swift Sport είναι ικανό να προσφέρει ατελείωτη ευχαρίστηση…

Καθώς μου δόθηκε η δυνατότητα να οδηγήσω την τελευταία εκδοχή του Suzuki Swift Sport, θα μπω κατ’ ευθείαν στο θέμα… αραδιάζοντας όλους εκείνους του λόγους που το κάνουν απολαυστικό στην οδήγηση.

Κατ’ αρχάς ισοπεδώνει ανωμαλίες, αποσβένοντας σαμαράκια, υπακούει στις εντολές που δίνει ο οδηγός με τιμόνι το οποίο προσφέρει ικανοποιητική πληροφόρηση στον οδηγό. Τα όρια του μπορεί να μην είναι πολύ υψηλά, όμως με αυτόν τον τρόπο προσφέρει αρκετό χώρο για τοποθέτηση με ανάποδο, ή υποστρέφοντας γλυκά, πάντα ελεγχόμενα και διασκεδαστικά, ενώ ικανοποιούν και τα φρένα.

Ο κινητήρας λειτουργεί θετικά λόγω της ροπής που γεμίζει από χαμηλά, δεν έχει κάποιο άχαρο ξέσπασμα αλλά αδειάζει κάπως απότομα ψηλά, λες και κάποιος σου λέει, αρκετά έπαιξες, άλλαξε ταχύτητα τώρα. Κάτι αναμενόμενο στα άλογά του. Ίσως παίρνει βελτίωση, για ακόμη πιο διασκεδαστικές επιδόσεις! Αλλά σε κάθε αλλαγή ανταμείβει, επιταχύνοντας αποφασιστικά. Οι υψηλές ταχύτητες διατηρούνται εύκολα τόσο στον αυτοκινητόδρομο, όσο και στους δευτερεύοντες δρόμους, με ατού το γεγονός ότι το πλαίσιο δεν καταλαβαίνει από κακή άσφαλτο. Πολύ σημαντικό αυτό, ειδικά για ένα μικρό αυτοκίνητο, καθώς δεν πηδάει από λακκούβα σε λακκούβα, παρά τις 17άρες (στυλάτες) ζάντες και το περιορισμένο μεταξόνιο.

Αισθητικά είναι χάρμα μέσα έξω, στο λευκό μεγαλώνει, θα διάλεγα είτε αυτό ή ένα γκρι μεταλλικό. Από εξοπλισμό, όπως θα γνωρίζετε ήδη είναι υπερπλήρες. Με εντυπωσίασαν τα καθίσματα τύπου μπάκετ που συγκρατούν καλά το σώμα, οι λεπτομέρειες των skirt ολόγυρα, με τις μεγαλούτσικες εξατμίσεις να κυριαρχούν στην πίσω όψη. Δεμένο σε συναρμογή -δεν παρουσιάζονται τριγμοί, τουλάχιστον όχι όσο το οδήγησα, σε κάθε είδους δρόμο, Αττική οδό, μπαλωμένα στενάκια, κεντρικούς άξονες της Αθήνας. Χώρος για συνεπιβάτες σε σύντομη μετακίνηση μόνο, θα το προτιμήσετε με τον κολλητό σας ή την βραδινή σας έξοδο. Μόνος ακόμη καλύτερα, όχι από άποψη εργονομίας, αλλά προσωπικής ψυχαγωγίας.

Το καταχάρηκα! Ευχαριστώ τους ευγενέστατους ανθρώπους της αντιπροσωπείας Σφακιανάκης της Λεωφόρου Κηφισίας 29-31 στο Μαρούσι, που μου το εμπιστεύτηκαν. Ζητήστε το για μία βόλτα, θα σας ξυπνήσει ευχάριστα!

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ