top icon
Blog

Θωμάς Κρασώνης Jr

Καλό δρόμο, Θωμά!

Είναι μόλις δεκαπέντε ετών και, αν δεν τον ξέρεις, αν δεν τον διαβάσεις καλά μέσα από το χαρακτηριστικό του βλέμμα και βιαστείς, μπορεί να τον χαρακτηρίσεις και αφελή. Η ατάκα του για οτιδήποτε, και ποτέ για οποιονδήποτε, θα σε επαναφέρει και θα σε φέρει κοντά του. «Τυπάρα», σκέφτεσαι.

Αυτός λοιπόν ο «τύπος», με τη σκουρόχρωμη φάτσα του πατέρα του Άγγελου και το πλατύ, αληθινό χαμόγελο της μαμάς του Νατάσας, από μεθαύριο Πέμπτη βουτάει στα δύσκολα, και είναι καταδικασμένος να κολυμπήσει.

Ο Θωμάς Κρασώνης Jr, όντας πλέον διεθνής με πλάνο, πρόγραμμα και υποστήριξη, θα συμμετέχει σε αγώνες ταχύτητας Ενιαίου στην Αγγλία με Citroen Saxo N2. Θεσμός ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, με «συμμαθητές» του αθλητές από διαφορετικές χώρες. «Σχολείο» αυστηρό, τόσο σε τεχνικές προδιαγραφές όσο και στην αγωνιστική συμπεριφορά, την οποία διδάσκει ο Αλυτάρχης με συνέπεια και βρετανική αξιοκρατία. Γονείς και αθλητές ενίοτε διαφωνούν μαζί του, αλλά αυτός έχει το λόγο και όλοι προσαρμόζονται.

Σκληρά καρύδια οι πιτσιρικάδες, δε συμμετέχουν σε έναν τόσο ανταγωνιστικό θεσμό απλώς για να μάθουν, αλλά θέλουν και τη διάκριση. Πρόκειται για την επόμενη ημέρα σε σχέση με το καρτ, και κρίμα που στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Δεν είναι δυνατή η έκδοση λισάνς σε δεκαπεντάχρονους με εμπειρία από το καρτ, και δεν είμαστε υπερβολικοί αν σχολιάσουμε πως, έχοντας πλέον Ενιαίο και με τη συγκεκριμένη διοίκηση της ΟΜΑΕ, που δεν κρύβει την ευαισθησία της στο καρτ, ποτέ μη λες ποτέ. Αρκεί βέβαια στον ΣΟΑΑ να αντιληφθούν πως δεν είναι νέοι οι 30άρηδες στο Motorsport και να συνεργαστούν με τους θεσμούς προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Μέχρι τότε, ο Θωμάς, που μεθαύριο θα πολεμήσει στο Σίλβερστοουν, δεν είναι «ευκολάκι» για τους γύρω του, έχοντας άποψη γενικώς και εφ' όλης της ύλης, όντας ένα καλά διαβασμένο παιδί της διπλανής πόρτας με ανησυχίες. Σε κάθε περίπτωση, έχει χρυσάφι δίπλα του. Τους γονείς του, τον μικρότερο αδελφό του Φίλιππο, που παίζει μπάλα («επιθετικός, κ. Στράτη»), και άλλους σημαντικούς. Άνθρωπος της προσπάθειας το «χρυσό κλειδί», ο πολύπειρος Χάρης Μπουρoθανασόπουλος. Ο φύλακας-άγγελος. Ο γίγαντας – στην κυριολεξία έτοιμος για όλα, στην προετοιμασία και στον αγώνα. Τα ιδανικά πατήματα και την πρακτική στην πίεση τη διδάσκει με πάθος και συνέπεια ο Σταμάτης Κατσίμης. Απλώς Πρωταθλητής, οπότε οι σκέψεις του αποτελούν τη Βίβλο για την ώρα των δοκιμών με ή χωρίς χρονόμετρο, με ή χωρίς αντίπαλο, και βέβαια στον αγώνα, όπου τα πάντα όλα αλλάζουν σε χρόνο μηδέν, οπότε επιβάλλεται και η αλλαγή στρατηγικής. Ατού όλων ότι ο Θωμάς ακούει, είναι δέκτης των πληροφοριών-εντολών και παραμένει απείθαρχος σε σχέση με τη φυσική του κατάσταση και τη διατροφή του, οπότε τον επαναφέρει στην τάξη ο μετρ κ. Σταμάτης Λένης, που επίσης πιστεύει και στηρίζει.

Από την πλευρά μας, πρέπει πλέον να τον πείσουμε ότι, με τα σήματα της Citroen Hellas στις «φτερούγες» του και όντας βαμμένος στα λευκά-κόκκινα της Sparco, δεν έχει πλέον περιθώρια δοκιμής της Mustang, και στην καλύτερη θα δοκιμάσει, εκτός από το νέο C3 με τον 1.2, το καλό 208 GTi σε έκδοση Peugeot Sport. Θα του αρέσει και θα το οδηγήσει από το πρώτο μέτρο, αφού αυτός ο τύπος, ετών δεκαπέντε, και ακούει, και αντιλαμβάνεται, και ξέρει. Δεν τον ξεγελάς τον Θωμά, και είναι μονόδρομος να τον σέβεσαι και να τον στηρίζεις. Έχει κερδίσει το χώρο του και την εμπιστοσύνη μας απλώς με τον τρόπο του. Μέσα από την αγωγή του, χάρη στους γονείς του και στο μέταλλο που χαρακτηρίζει τον θείο του, Θωμά Κρασώνη Sr, έναν ιδιαίτερο τύπο που εμπνέει όλη αυτήν την προσπάθεια, και ας μην το ξέρει.

Ο Θωμάς; Είναι Παναθηναϊκός (είναι θέμα σε σχέση με τους χορηγούς του, αλλά θα το ξεπεράσουμε), προτιμάει ένα ζουμερό burger αντί για πάστα, λατρεύει την πίτσα και γενικώς δεν ησυχάζει. Κοιτάζει συνεχώς γύρω του, «φωτογραφίζει» και «βιντεοσκοπεί», και σκέφτεται γενικώς, χωρίς να υποτιμά τα μαθήματά του και, ως διά μαγείας, είναι πάντα διαβασμένος. Παιδί, λοιπόν. Καμία σχέση με εξωγήινο super μωρό, και για αυτό μας αρέσει – τον αγαπάμε, για να είμαστε ακριβείς. Το περιοδικό μας τον στηρίζει. Το site μας -και όχι μόνο- θα ενημερώνει με συνέπεια, όπως είμαστε σίγουροι πως θα κάνουν και άλλοι, τυπικά αλλά και ουσιαστικά. Άλλωστε, θα τον βλέπουμε, θα τον ζούμε όλοι.

Όταν δε λείπει για να αγωνιστεί, παρακολουθεί αγώνες καρτ στο Kartodromo και στα Μέγαρα, στηρίζοντας τις ρίζες του.

Είπαμε : Καλό δρόμο, Thomas Krasonis, με το κεφάλι ψηλά, όπως κάθε ημέρα, άλλωστε._ Σ. Χατζηπαναγιώτου  

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ