top icon
Αγώνες

WRC – Ράλλυ Ν. Ζηλανδίας – 4η ημέρα: Νίκη και πρωτάθλημα Rovanpera

O Kalle Rovanpera ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Ν. Ζηλανδία και η τρίτη θέση του Ott Tanak έδωσε το πρωτάθλημα στον νεαρό Φινλανδό, ο οποίος έγινε ο νεαρότερος πρωταθλητής στην ιστορία του WRC.

Η μικρότερη συνολική απόσταση της τελευταίας ημέρας χαρακτηρίστηκε και πάλι από μεταβαλόμενες συνθήκες λόγω της βροχής. Ο Rovanpera είχε απόσταση ασφαλείας από τον Ogier στην δεύτερη θέση, αλλά κυρίως τον Tanak στην τρίτη, 29.6 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια. Παρ’ όλα αυτά, άντεξε στην πίεση των δύο οδηγών, διευρύνοντας την διαφορά του, ενώ κέρδισε και την Power Stage και έτσι στέφθηκε πρωταθλητής σε ηλικία 22 ετών και μιας ημέρας, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του νεαρότερου πρωταθλητή, το οποίο κατείχε ο Colin McRae.

Ο Sebastien Ogier πραγματοποίησε έναν καλό αγώνα, δεδομένου του ότι είχε καιρό εκτός του cockpit του Yaris Rally1. Κατά τόπους ήταν ταχύτατος, με πολύ καλή διαχείριση των ελαστικών, όμως το λάθος στο οποίο έσπασε την πίσω αεροτομή του τού κόστισε. Ο Ott Tanak δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος η Hyundai τον ωθήσουν να κοιτάξει αλλού για το 2023.

Στην τέταρτη θέση πέρασε την ράμπα τερματισμού ο Thierry Neuville, με τον Βέλγο να μην έχει ρυθμό όλο το τριήμερο. Πέμπτος τερμάτισε το τρίτο Hyundai i20N Rally1, εκείνο του Oliver Solberg, με τον Νορβηγό να φέρνει άλλο ένα καλό αποτέλεσμα, σε μια περίοδο που χρειάζεται να αποδείξει την χρησιμότητά του στην Hyundai.

Kalle Rovanpera - WRC - Ράλλυ Ν. Ζηλανδίας

Ο τοπικός ήρωας, Hayden Paddon, τερμάτισε στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης και πήρε την νίκη στο WRC2, με τον Lorenzo Bertelli να καταλαμβάνει την έβδομη θέση και όντας το υψηλότερα τοποθετημένο Ford Puma, αλλά χωρίς δυνατότητα να βαθμολογηθεί. Ο Ιταλός έκανε μια παρα πολύ καλή προσπάθεια, έχοντας περάσει την περισσότερη απόσταση του rally πιο πίσω.

Ο Gus Greensmith, όπως και οι Takamoto Katsuta και Elfyn Evans, δεν επανεκκίνησε σήμερα. Τέλος, ο Craig Breen ολοκλήρωσε το Ράλλυ Ν. Ζηλανδίας στην 19η θέση, αντιμετωπίζοντας προβλήματα μετά από ένα μεγάλο άλμα στην τελευταία ειδική και υπογράφοντας ακόμα ένα τραγικό ράλλυ για την M-Sport.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ συνεχίζεται με το Ράλλυ Ισπανίας, 20 με 23 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη:

WRC

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ