Η BMW εγκαινιάζει το κέντρο αυτόνομης οδήγησης και πηγαίνουμε βόλτα με μια “7άρα” χωρίς οδηγό.

Μπορεί να πήρε μεγάλες διαστάσεις το πρόσφατο δυστύχημα με το αυτόνομα κινούμενο όχημα της Uber, εντούτοις σύσσωμη η αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει ολοταχώς την έρευνα στο συγκεκριμένο τομέα.

Απόδειξη τα πρόσφατα εγκαίνια του νέου Κέντρου Αυτόνομης Οδήγησης της BMW στο Ούντερσλαϊσχάιμ, λίγο έξω από το Μόναχο, που πραγματοποιήθηκαν με... τυμπανοκρουσίες, όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο.

Η Βαυαρική εταιρεία αποφάσισε να αναδιαρθρώσει το τμήμα που εξελίσσει τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, αλλά και εκείνο της συνδεσιμότητας, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκείνες οι οποίες θα τη διατηρήσουν ανάμεσα στους πρωτοπόρους των σχετικών τεχνολογιών.

Στο νέο κέντρο, στα εγκαίνια του οποίου είχαμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε, αναπτύχθηκε ένα νέο μοντέλο εργασίας και εξέλιξης των πρότζεκτ προκειμένου η όλη διαδικασία να γίνει πιο αποδοτική. Έτσι στα νέα κτίρια, συνολικής επιφάνειας 23.000 τ.μ. θα φιλοξενηθούν 1800 εργαζόμενοι, στην πλειονότητά τους πληροφορικάριοι, οι οποίοι θα εργάζονται σε ομάδες το πολύ 8 ατόμων.

Την ίδια στιγμή ένα πλήθος από τροποποιημένες “7άρες” γράφουν δεκάδες χιλιόμετρα έτσι ώστε στην αλλαγή της δεκαετίας θα δούμε το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, ενώ την ίδια περίοδο ένας πειραματικός στόλος θα δοκιμάζει την επόμενη φάση που πρακτικά θα μας οδηγήσει στην εποχή που τα αυτοκίνητα θα μπορούν να κινούνται και χωρίς οδηγό.

Με ένα τέτοιο αυτοκίνητο πραγματοποιήσαμε μια σύντομη βόλτα, που δείχνει τα πράγματα που έρχονται τα επόμενα χρόνια.

Με τα νέα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση:

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά