Το πρώτο Dakar στη Σαουδική Αραβία πέρασε στην ιστορία, προσφέροντας στιγμές έντασης, αγωνία και πολύ θέαμα. Δείτε σε video τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα.

Το Dakar ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, μετά από 12 αγωνιστικές ημέρες και περισσότερα των 7500 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Οι μάχες σε αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά, quads και SSV ήταν μεγάλες και η αίσθηση του τερματισμού σε αυτή την περιπέτεια, μοναδική.

Αυτοκίνητα

Ο Carlos Sainz κατέκτησε (μετά το 2010 και το 2018) την τρίτη νίκη της καριέρας του στο Dakar. Έχοντας ως συνοδηγό στο Mini JCW Buggy τον συμπατριώτη του Lucas Cruz, κέρδισαν τις περισσότερες ειδικές και επικράτησαν. Η νίκη τους ωστόσο δεν ήταν εύκολη, καθώς οι Nasser Al Attiyah-Matthieu Baumel, με το εργοστασιακό Toyota Hilux και οι Stephane Peterhansel-Paulo Fiuza με Mini JCW Buggy, που ακολούθησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Μοτοσικλέτες

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα επισκιάστηκαν από τον χαμό του Πορτογάλου Paulo Goncalves σε ηλικία 40 ετών. Από εκεί και έπειτα, η νίκη του Ricky Brabec είχε πολλαπλή σημασία. Καταρχάς, έσπασε το σερί 18 συνεχόμενων επικρατήσεων της KTM, ενώ ο Brabec έδωσε την πρώτη νίκη στη Honda, από το μακρινό 1989. Επιπλέον, ο 28χρονος έγινε ο πρώτος Αμερικανός αναβάτης στην ιστορία, που κερδίζει το Dakar. Στο βάθρο, τον συνόδευσαν ο Χιλιανός Pablo Quintanilla Husqvarna και ο Αυστραλός δύο φορές νικητής του αγώνα, Toby Price με KTM.

Φορτηγά

Για ακόμη μια φορά, το Dakar ήταν υπόθεση της Kamaz. Οι Ρώσοι Andrey Karginov-Andrey Mokeev-Igor Leonov κατέκτησαν τη νίκη εμπρός από τους συμπατριώτες ομόσταβλούς του, Anton Shibalov-Dmitrii Nikitin-Ivan Tatarinov, αμφότεροι με Kamaz Master. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Λευκορώσοι Sergey Viazovich-Pavel Haranin-Anton Zaparoshchanka με Maz.

Quads

Στην κατηγορία με τις "γουρούνες", ο Ignacio Casale κατέκτησε την 3η νίκη της καριέρας του.  Τον Χιλιανό ακολούθησε ο Γάλλος Simon Vitse, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Πολωνός Rafal Sonik, όλοι τους με Yamaha Raptor 700.

SSV

Πολυεθνικό ήταν το βάθρο και στην κατηγορία των SSV. Οι Αμερικανοί Casey Currie-Sean Berriman κατέκτησαν τη νίκη, ακολουθούμενοι από τους Ρώσους Sergey Kariakin-Anton Vlasiuk. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου, ανέβηκαν οι Χιλιανοί Francisco Lopez-Contardo-Juan Pablo Vinagre, όλοι τους με Can-Am Maverick.

Δείτε το video με τα καλύτερα στιγμιότυπα του φετινού Dakar.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά