Διάφορα

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Το διάστημα που πέρασε διαβάσαμε βιβλία “δικών μας” αναμνήσεων, όπως το «Ράλλυ Ακρόπολις: ο άθλος του τερματισμού» του Αντώνη Πέρπερα, αλλά και δικών μας ανθρώπων, όπως το «Όταν η σαμπάνια ξεχειλίζει», της Τζώρτζιας Βρεττού.

«Όταν η σαμπάνια ξεχειλίζει»

Της Τζώρτζιας Βρεττού, από τις εκδόσεις Όστρια

Όταν γνωρίζεις τη δημιουργό, ή έτσι πιστεύεις, έχεις ακόμα έναν λόγο ώστε να εμπιστευθείς και να "διαβάσεις". Δεν είναι μόνο η τελειότητα που χαρακτηρίζει τη συγγραφέα και εξασφαλίζει την ποιότητα της έκδοσης, αλλά η εντιμότητά της, τα ενδιαφέροντά της που δεν περιορίζονται στον τίτλο “άψογη μητέρα”, όπως βέβαια και η αγωγή της και η εμπειρία της από την ίδια της τη ζωή.

Γοητευτική και απόλυτη, άνθρωπος που μισεί τους συμβιβασμούς, αλλά νομίζεις πως ξέρεις τι θα διαβάσεις. Σε σχεδόν 400 σελ. ένα ενδιαφέρον μυθιστόρημα που δεν απέχει από την πραγματικότητα, που για ορισμένους ήταν εικονική - συνδεδεμένη με το πάθος του φιλόδοξου που ξεπερνάει τα όρια για το εύκολο χρήμα.

Ωραία, καθαρά ελληνικά, διάλογοι για να χάνεις τον ύπνο σου, λεπτομέρειες με ουσία, αλλά και γρήγορη εξέλιξη που δεν επιτρέπει τις συχνές διακοπές στην ανάγνωση.

Αν εμείς, παλιοί συνάδελφοι και φίλοι ενθουσιαστήκαμε για τον άνθρωπό μας με μέσα από το έργο του, είμαστε σίγουροι για την εξαιρετική συντροφιά που θα προσφέρει σε όλους, άσχετα από ηλικία και φύλο. Μια μυθοπλασία τόσο μακριά μας, όσο και δίπλα μας, σε αρκετούς από εμάς, που ευτυχώς δε ζήσαμε τις ακρότητες που χαρακτηρίζουν μια ψεύτικη αλλά υπάρχουσα κοινωνία.

Καλή ανάγνωση._ Σ.Χατζηπαναγιώτου

ΥΓ. Διατίθεται από τις εκδόσεις Όστρια στην οδό Χέιδεν αλλά και όχι μόνο.

 

«Ράλλυ Ακρόπολις: ο άθλος του τερματισμού»

Του Αντώνη Πέρπερα

Στο βιβλίο του γιατρού Αντώνη Πέρπερα-«Ηρακλή», που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, το συναίσθημα πηγάζει αυθόρμητο. Στις 170 σελίδες του, αφιερωμένες στον εκλιπόντα συνοδηγό του Αντώνη Ιακωβάκη, περιγράφονται οι υπεράνθρωπες συχνά προσπάθειες δύο ερασιτεχνών να τερματίσουν στο Ράλλυ Ακρόπολις. Αποκλειστικά με απρόμαυρες φωτογραφίες, φέρνει στην επιφάνεια αναμνήσεις, καταφέρνοντας να αναπαραστήσει τα γεγονότα. Τα πληρώματα που συμμετείχαν για την εμπειρία και τον τερματισμό σε ένα από τα κορυφαία ράλλυ του κόσμου με ένα σετ λάστιχα, είχαν εμπρός τους μερικούς από τους θρύλους των αγώνων, με αυτοκίνητα-μεγαθήρια για την εποχή. Σε αυτό το σημείο αναδύεται ανώλεθρος ο ρομαντισμός, που χωρίς να ζητήσει τίποτα κερδίζει τα πάντα με έναν απλό τερματισμό. Ασφαλώς, κερδίζει και τον αναγνώστη. Το βιβλίο θα το βρείτε στο βιβλιοπωλείο «ΚΨΜ» (Κιάφας 3 & Ακαδημίας) στην τιμή των 20 ευρώ._ Σπ. Χατήρας

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου