Διεθνείς αγώνες

Ας γνωρίσουμε την X-Aile Racing

Το όνομά της είναι «X-Aile Racing», και ο λόγος γίνεται για μια σχολική ομάδα της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ», η οποία συμμετέχει από το 2014 στο μαθητικό διαγωνισμό «F1 in Schools».

Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός «F1 in Schools» αποτελεί το μεγαλύτερο τεχνολογικό μαθητικό διαγωνισμό στον κόσμο, καθώς λαμβάνει χώρα σε πάνω από τριάντα χώρες, και κάθε χρόνο συμμετέχουν πάνω από 20.000 σχολεία και 400.000 μαθητές.

Αν δεν έχετε ξαναδιαβάσει για το διαγωνισμό στο Διαδίκτυο ή στο περιοδικό μας, φανταστείτε ότι σε αυτόν παίρνουν μέρος ομάδες-μικρογραφίες εκείνων της Formula 1, στις οποίες οι μαθητές-μέλη τους συνεργάζονται μεταξύ τους προκειμένου να σχεδιάσουν, αναλύσουν, κατασκευάσουν, ελέγξουν και στη συνέχεια συναγωνιστούν με μικρά μοντέλα F1 αυτοκινήτων.

Μιλώντας με τα μέλη της X-Aile Racing, μας εξηγούν: «Το “X-Aile” είναι αμφίσημο. Στα γαλλικά σημαίνει “Πτέρυγα-Χ”. Το γράμμα “Χ” χρησιμοποιείται στη βιομηχανία για σήμανση προϊόντων ως πειραματικών (eXperimental). Επίσης, το γράμμα “Χ” συνδέεται με τον λεγόμενο “Παράγοντα Χ”, τον οποίο στοχεύουμε να μας διακατέχει! Στα αγγλικά η προφορά παραπέμπει στο ρήμα “excel” (διαπρέπω)! Δώσαμε την ονομασία αυτή στην ομάδα μας, διότι οραματιστήκαμε να κατασκευάζουμε αγωνιστικά αμαξίδια, τα οποία, αν και δε θα μπουν ποτέ σε μαζική παραγωγή, παραμένοντας πάντοτε πειραματικά πρότυπα, εντούτοις θα έχουν μέσα τους την πνοή του δικού μας ενθουσιασμού και θέλησης να διαπρέψουμε!». Και συνεχίζουν, αποκαλύπτοντας το μότο τους: «Keep it Fast, keep it Xailent!»

X-Aile Racing

Η αγωνιστική περίοδος 2019-2020 αποτελεί την 7η χρονιά συμμετοχής τους στο διαγωνισμό. Σχεδόν όλες τις χρονιές που έχουν λάβει μέρος έχουν φτάσει στους εθνικούς τελικούς, ενώ την περασμένη περίοδο (2018-2019) σημείωσαν τον καλύτερό τους μέχρι στιγμής: 1,007 δευτερόλεπτα! Φετινός στόχος της X-Aile Racing είναι όχι μόνο η πρόκριση στους εθνικούς τελικούς, αλλά και μία θέση στους παγκόσμιους! «Πιστεύουμε πως φέτος κατέχουμε την κατάλληλη τεχνογνωσία και εμπειρία που θα μας επιτρέψει να κατασκευάσουμε ένα πιο καινοτόμο και γρηγορότερο αμαξίδιο!»

Τα μέλη της X-Aile Racing είναι τα παρακάτω: Παναγιώτης Τσίκνας, Δημήτρης Κίτσιος, Μανώλης Κούκης, Διονύσης Κούκης, Γιάννης Μουζάκης, Παύλος Ραγκούσης, Αριστοτέλης Καινούτης, Θέμης Αθανασίου, Στέφανος Σούλος, Θοδωρής Ροδόπουλος

«Καθένας από εμάς έχει αναλάβει ένα διαφορετικό ρόλο στην ομάδα. Για παράδειγμα, έχουμε τον “Team Captain”, που έχει τη γενική επίβλεψη της ομάδας, τον "Μηχανικό Σχεδίασης", υπεύθυνο για τη σχεδίαση του αμαξιδίου, τον “Social Media and Marketing Strategist”, υπεύθυνο για την προβολή της ομάδας μας στα ΜΜΕ και την εξασφάλιση χορηγιών κτλ. Ακριβώς όπως σε μία κανονική ομάδα Formula 1!»

Ενώ δεν ξεχνούν φυσικά τον υπεύθυνο καθηγητή τους: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πολύτιμος αρωγός στην ομάδα μας είναι ο καθηγητής Φυσικής τη Σχολής μας κ. Ευάγγελος Σφακιανάκης, ο οποίος στέκεται δίπλα μας σε κάθε μας πρόκληση και μας καθοδηγεί!».

Από την πλευρά μας, ευχόμαστε καλή επιτυχία στην X-Aile Racing, όπως και σε κάθε ελληνική ομάδα F1 in Schools. Είμαστε δίπλα σας!_ Μ. Σαλ.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου