Δοκιμές Παρουσιάσεις

Οδηγούμε το Fiat 500C

Βρεθήκαμε λίγες ώρες μαζί με το νέο Fiat 500C στη πίστα δοκιμών και εξέλιξης του Μπαλόκο και σας αναφέρουμε τις πρώτες εντυπώσεις μας.

Πενήντα δύο χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου 500 «κάμπριο» έφτασε η στιγμή για τη Fiat να παρουσιάσει την επόμενη γενιά του, με τον κωδικό 500C. Με αυτό τον τρόπο, το αυτοκίνητο-gadget της εποχής μας, διευρύνει ακόμη περισσότερο τη γκάμα του, στοχεύοντας σε αυτούς που θέλουν με μια κίνηση να αποκαλύπτουν τον ουρανό πάνω από τα κεφάλια τους, είτε στη περίπτωση που το αυτοκίνητό τους είναι καθαρά κάμπριο είτε semi-convertible όπως το συγκεκριμένο, αφού τόξα και κολώνες παραμένουν στη θέση τους.
 
Στη θέση τους και οι γνωστοί μας βενζινοκινητήρες των 1.2 και 1.4 λίτρων, απόδοσης 69 και 100 ίππων αλλά και o πετρελαιοκινητήρας 1.3 Multijet των 75 ίππων. Ίσως κάποια στιγμή να το δούμε και ως Abarth! Οι δύο κινητήρες βενζίνης μπορούν να συνδυαστούν με μηχανικά κιβώτια αλλά και Dualogic, όπως επίσης και με το οικολογικό και οικονομικό σύστημα Start&Stop, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται για την έκδοση diesel.
 
Η είδηση όμως βρίσκεται στο πίσω μέρος του και συγκεκριμένα στην ύπαρξη αντιστρεπτικής δοκού, ίδια με αυτή που χρησιμοποιείται και στο Abarth, η οποία πλέον θα εφοδιάζει και όλη τη γκάμα του μοντέλου, προσδίδοντάς θετικά οδηγικά χαρακτηριστικά που της έλειπαν. Οι αλλαγές σε σχέση με το κλειστό μοντέλο συνεχίζονται με το ενισχυμένο πλαίσιο πάνω από το εμπρός παρμπρίζ καθώς και με τη χρησιμοποίηση φώτων Xenon. Η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη υφασμάτινη οροφή, ανοίγει και κλείνει (σε τρία στάδια) με δύο κουμπιά, ενώ όλη η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί με ταχύτητα έως και 60 χλμ./ώρα.
 
Το αυτοκίνητο θα έρθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο, αλλά από τον Οκτώβριο θα αρχίσουν οι παραγγελίες του. Τρεις οι διαθέσιμες εκδόσεις του, Pop, Lounge και Rock, ενώ ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι οι τιμές του στην Ιταλία, όπου και θα κυκλοφορήσει από τον φετινό Ιούλιο, θα κυμαίνονται από 14.200 έως 20.800 ευρώ. Περισσότερα για το νέο Fiat 500C στο επόμενο τεύχος μας._Μ. Σαλ.
 
Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: 500

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου