Δοκιμές Παρουσιάσεις

Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο Mini John Cooper Works

Mε μία διαφορετική εκδήλωση, η ελληνική αντιπροσωπεία σηματοδότησε την έλευση στην χώρα μας, της κορυφαίας έκδοσης του Mini.

Mε μία διαφορετική εκδήλωση, η ελληνική αντιπροσωπεία σηματοδότησε την έλευση στην χώρα μας, της κορυφαίας έκδοσης του Mini.

 

Το JCW Performance Academy είναι μία εκδήλωση που μέσα σε 4 ημέρες παρακολούθησαν συνολικά 400 άτομα. Για τις ανάγκες τις εκδήλωσης που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Driving Academy (στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό) ήρθαν από το εξωτερικό αυτοκίνητα και εκπαιδευτές. Η όλη εκδήλωση είναι χωρισμένη σε τρεις ενότητες, με την πρώτη να περιλαμβάνει μία προιοντική παρουσίαση. Κατόπιν το οδηγικό κομμάτι, περιλαμβάνει αρχικά ένα σφιχτό κομμάτι με σλάλομ και lane change με Countryman και Paceman JCW, ενώ κατόπιν υπήρχε ένα μικρό κομμάτι της πίστας οριοθετημένο με κορίνες για μερικούς γύρους με το νέο Mini JCW. Σίγουρα οι αμύητοι σε τέτοιες εκδηλώσεις, θα βρουν την όλη διαδικασία άκρως διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα.

Σε ότι αφορά τώρα το νέο Mini JCW, δεν υπάρχει καμιά ομοιότητα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Ο 2λιτρος κινητήρας που πρωτογνωρίσαμε στο Cooper S, εδώ αποδίδει 231 ίππους, χαρίζοντας χρόνο 6,3 δλ. για τα 0-100 χλμ./ώρα. Στάνταρ είναι ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (το οποίο όμως θα είναι διαθέσιμο αργότερα), ενώ προαιρετικά προσφέρεται το πολύ καλό αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων με paddles αλλαγής στο τιμόνι. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα πλήρες αεροδυναμικό κιτ, την σφιχτότερη ανάρτηση (προαιρετικά διατίθεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος της απόσβεσης), φώτα τεχνολογίας LED, ζάντες 17 ιντσών, φρένα 17 με σταθερές δαγκάνες, σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, πολυλειτουργικό τιμόνι και το σύστημα Mini driving modes. Οι πρώτες οδηγικές εντυπώσεις μέσα σε αυτό το κλειστό περιβάλλον είναι πολύ ενθαρρυντικές, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την αναλυτική δοκιμή στο δρόμο για να εξάγουμε πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα.

Το κόστος του Mini JCW διαμορφώνεται στα 28.150 ευρώ με απόσυρση, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε το πρόγραμμα 3easy Mini plus, που περιλαμβάνει χρηματοδότηση με προνομιακό σταθερό επιτόκιο 5,4%, από 20% προκαταβολή και διάρκεια χρηματοδότησης 12, 24, 36 ή 48 μήνες και με τις επιλογές ανταλλαγής, απόκτησης ή επιστροφής με την τελευταία μεγάλη δόση...

Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: Mini

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1 από το 1970 μέχρι σήμερα;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά