Η νέα Delta δεν είναι απλώς ένα καινούργιο μοντέλο στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας, αλλά ένα αυτοκίνητο-σταθμός, με το οποίο, ουσιαστικά, η Lancia επιχειρεί την επανίδρυσή της. Βασιζόμενο στο δοκιμασμένο δάπεδο του «αδελφού» Fiat Bravo, αλλά με μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις, εκλεπτυσμένη σχεδίαση εντός και εκτός, αλλά και με τη γνωστή γκάμα υπερτροφοδοτούμενων συνόλων του γκρούπο (βενζίνης και πετρελαίου), η νέα Delta αναμένεται στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

 
 
Η γκάμα των βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει προς το παρόν τον γνωστό 1.400άρη T-jet, ο οποίος αποδίδει στις δύο διαθέσιμες παραλλαγές του, 120 και 150 ίππους. Από το 2009, οι επιλογές των δυνητικών αγοραστών θα αυξηθούν, καθώς σε αυτές θα προστεθεί ένας ολοκαίνουργιος 1.800άρης, με δύο τούρμπο, ο οποίος θα αποδίδει 200 ίππους. Για τους υπόλοιπους… Ευρωπαίους, η γκάμα της Delta περιλαμβάνει έναν πετρελαιοκινητήρα της γενιάς Multijet, στα 1,6 λίτρα, ο οποίος αποδίδει 120 ίππους, ενώ στο προσεχές μέλλον κάτω από το καπό θα φιλοξενηθούν δύο αντίστοιχης φιλοσοφίας κινητήρες 2.000 κ.εκ., με ισχύ 165 και 190 ίππους.
 
Από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα οδήγησης, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η νέα Delta είναι ένα άνετο και ασφαλές αυτοκίνητο, με τον σπορτίφ χαρακτήρα να μπαίνει εσκεμμένα στο περιθώριο. Η ανάρτηση εξασφαλίζει απόλυτα ικανοποιητική αποσβεση των ανωμαλιών, ενώ σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και η ποιότητα κύλισης στην ευθεία. Το σύστημα διεύθυνσης είναι σαφές, αν και ελαφρύ, ενώ πολύ καλές εντυπώσεις αποκομίζει κανείς από τον 1.400άρη βενζινοκινητήρα, ο οποίος ξεχωρίζει για την άμεση απόκρισή του.
 
Από εκεί και πέρα, η νέα Delta διαθέτει ξεχωριστή φινέτσα στο εσωτερικό, με τους χώρους για τους πίσω επιβάτες να απολύτως ικανοποιητικοί. Και αυτό, χάρη στις «γενναίες» διαστάσεις του αμαξώματος (ΜxΠxΥ: 4.520x1.797x1.499 χλστ., μεταξόνιο: 2,7 μ.). συν τοις άλλοις, χάρη και στο μετακινούμενο κατά το διαμήκη άξονα πίσω κάθισμα, ο χώρος φόρτωσης μπορεί να αυξομειωθεί (από 380 έως και 465 λίτρα), ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.
 
Περισσότερα, όμως, μετά το τέλος του καλοκαιριού, οπότε η νέα Delta αναμένεται και επίσημα στη χώρα μας_ .Χ.Α.  

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Formula 1 από το 1970 μέχρι σήμερα;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά