Δοκιμές Παρουσιάσεις

Οδηγούμε τη νέα Mercedes E-Class

Ανανεωμένη σε εμφάνιση, μηχανικά μέρη, ενεργητική και παθητική ασφάλεια, η νέα E-Class εκσυγχρονίζεται διατηρώντας το χαρακτήρα που την καθιέρωσε στην κορυφή της κατηγορίας.

Πέρα από την αισθητική που την κάνει να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά, η νέα Mercedes έχει κατά 30% βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία, αναβαθμισμένη ανάρτηση με αμορτισέρ μεταβλητής συμπίεσης και νέους κινητήρες που προσφέρουν έως και 23% χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με το παλιότερο μοντέλο.
 
Πέρα από τους τρεις καινούργιους τετρακύλινδρους ντίζελ με Common rail που μόνο θεωρητικά θα μας απασχολήσουν, οι δύο νέοι, επίσης τετρακύλινδροι, βενζινοκινητήρες παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά. Αμφότεροι χωρητικότητας 1,8 λίτρων, υπερτροφοδοτούμενοι (με τούρμπο και όχι κομπρέσορα) και με άμεσο ψεκασμό, αποδίδουν 184 και 204 ίππους στις εκδόσεις E 200 CGI και E 250 CGI αντίστοιχα.  
 
Η τελευταία ήταν αυτή που είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε στην επίσημη παρουσίαση του μοντέλου στην Μαδρίτη και μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με τη ροπή στις χαμηλο-μεσαίες (το μέγιστο των 31,6 χλγμ. αποδίδεται σταθερά από τις 2.000 έως τις 4,300 σ.α.λ) και την ευστροφία της, αλλά και τις επιδόσεις που προσφέρει (7,7 δλ. για τα 0-100 χλμ./ώρα δίνουν οι Γερμανοί). Σίγουρα, η Ε-Class δεν ήταν και δεν είναι το μοντέλο που θα προσφέρει οδηγικές συγκινήσεις, αντίθετα η άνεση έχει και πάλι τον πρώτο λόγο, καθιστώντας την έναν ακούραστο χιλιομετροφάγο.
 
Σε αυτό συμβάλλει και η πληθώρα νέων ηλεκτρονικών συστημάτων που εμπλουτίζουν τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου, όπως από το Attention Assist, το σύστημα που αναγνωρίζει την κούραση του οδηγού ή το σύστημα που αυτόματα προσαρμόζει τη δέσμη των φώτων του αυτοκινήτου ανάλογα με την απόσταση των προπορευόμενων ή αντίθετα διερχόμενων αυτοκινήτων.
 
Περισσότερα λίαν συντόμως, αφού οι νέες Ε-Class καταφθάνουν τέλος Μαρτίου στη χώρα μας, σε τιμές που δε διαφέρουν πολύ από τις υπάρχουσες, αφού η βασική έκδοση της νέας 200 CGI θα κοστίζει 48.800 ευρώ._Ν.Κ.

Δείτε το βίντεο της νέας Mercedes E-Class στο 4Τ.tv
Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: E-Class

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου