Δοκιμές Παρουσιάσεις

Oδηγούμε την ανανεωμένη Mercedes S-Class

Η Mercedes παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της πολυτελούς S-Class. Στα σημεία εστιάζονται οι αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο

Η Mercedes παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της πολυτελούς S-Class. Στα σημεία εστιάζονται οι αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, και πιο συγκεκριμένα στον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα και τα φωτιστικά σώματα τύπου LED, ενώ μικρές διαφορές θα βρείτε και στο πίσω μέρος.
 
Χαρακτηριστικό γνώρισμα της S-Class είναι η τεχνολογία που φέρει και η ανανεωμένη έκδοση δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Το σύστημα PRE-SAFE βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και πλαισιώνεται από πολλά ακόμα συστήματα ασφαλείας, ενεργητικής και παθητικής.
 
Στο επίκεντρο βρέθηκε η υβριδική έκδοση S400 Hybrid, το πρώτο υβριδικό μοντέλο της Mercedes. Η απόδοση του φθάνει τους 299 ίππους στο σύνολο,  το οποίο συνδυάζει έναν V6 κινητήρα 3,5 λίτρων και έναν ηλεκτρικό με μπαταρίες ιόντων λιθίου. Γεγονός είναι ότι η S400 hybrid αποδείχθηκε ιδιαίτερα φιλική και οικονομική, σε πρώτη φάση τουλάχιστον και όπως είχαμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε στην πρώτη μας επαφή στη Γερμανία.
 
Αλλαγές θα υπάρξουν και στη γκάμα του μοντέλου, με την έκδοση S280 να δίνει τη θέση της στην S350 η οποία θα αποτελέσει και τη βάση. Η τελευταία θα διατίθεται και σε έκδοση 4MATIC όπως εξάλλου και η S450. Ακόμα πιο ψηλά θα βρείτε τις εκδόσεις S500 και  S600, με κινητήρες V8 και V12, ενώ στην κορυφή τοποθετούνται οι S63 AMG και S65 AMG.
 
Στην ελληνική αγορά αναμένεται μέσα στον Ιούλιο, με τις παραγγελίες να έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι τιμές δεν έχουν ορισθεί ακόμα, ωστόσο, η βασική έκδοση S350 αναμένεται να είναι μόλις 1.000 ευρώ ακριβότερη από την S280 που αντικαθιστά._Γ.Καλ.
 
Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: S-Class

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου