Δοκιμές Παρουσιάσεις

Οδηγούμε την ανανεωμένη Porsche 911

Σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης στο Βάισαχ της Γερμανίας, η Porsche παρουσίασε τη δεύτερη γενιά της σειράς 997.

Σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης στο Βάισαχ της Γερμανίας, η Porsche παρουσίασε τη δεύτερη γενιά της σειράς 997. Εξωτερικά οι αλλαγές είναι πολύ διακριτικές και περιορίζονται στους προφυλακτήρες, τους μεγαλύτερους καθρέπτες και τα φώτα. Το ίδιο ισχύει και στο εσωτερικό, όπου η μοναδική αλλαγή αφορά το σύστημα ψυχαγωγία και επικοινωνίας, που απέκτησε μία μεγαλύτερη οθόνη αφής.

Το μεγάλο νέο ενδιαφέρον εστιάζεται στους τομείς του κινητήρα και της μετάδοσης.
Η χωρητικότητα των δύο μπόξερ των 3,6 και 3,8 λίτρων δεν έχει μεταβληθεί σημαντικά, στην ουσία όμως πρόκειται για σχεδόν νέους κινητήρες, πιο κόμπακτ, οικονομικότερους και με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Χάρις κυρίως στην προσθήκη συστήματος τροφοδοσίας άμεσου ψεκασμού, ο 3,6 αποδίδει πλέον 345 ίππους και 39,6 χλγμ. ροπής, ενώ ο 3,8 της Carrera S αποδίδει 385 ίππους και 42,8 χλγμ. ροπής.

Η έκπληξη όμως μας έρχεται από τον τομέα της μετάδοσης, όπου εκτός πλέον από το εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο, στην θέση του αυτόματου tiptronic που καταργήθηκε, προσφέρεται πλέον ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με την ονομασία PDK.
Πρόκειται για ένα κιβώτιο 7 σχέσεων, με την τελευταία σχέση να έχει χαρακτηριστικά overdrive, όντας αρκετά μακριά, με σκοπό χαμηλές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

Στην σύντομη επαφή που είχαμε κατά την διάρκεια της παρουσίασης, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την εξαιρετική δουλειά των μηχανικών. Λειτουργεί σαν κλασσικό αυτόματο, μπορεί όμως στο πρόγραμμα sport να υποστηρίξει τον οδηγό σε πιο γρήγορη οδήγηση.

Έτσι μαζί με κάποιες μικρές τροποποιήσεις στις επιμέρους ρυθμίσεις της ανάρτησης, η νέα 911 είναι ακόμα πιο ευχάριστη στον δρόμο. Στην χώρα μας αναμένεται να έρθει μέσα στον Ιούλιο, με τιμές αυξημένες κατά 2.500 ευρώ περίπου σε σχέση με τις αντίστοιχες σημερινές εκδόσεις. Όσον αφορά το PDK, το κόστος παραγγελίας του κυμαίνεται γύρω στα 3.000 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επόμενο τεύχος των 4Τροχών._Σ.Τ.

Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: 911

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου