Δοκιμές Παρουσιάσεις

Οδηγούμε την ανανεωμένη σειρά 3 της BMW

Διατηρώντας αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά που την κατέστησαν γνώριμη και αγαπητή στους λάτρης της οδήγησης, η σειρά 3 στις Coupe και Convertible εκδοχές της, ανανεώνεται.

Διατηρώντας αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά που την κατέστησαν γνώριμη και αγαπητή στους λάτρης της οδήγησης, η σειρά 3 στις Coupe και Convertible εκδοχές της, ανανεώνεται.
 
Η ουσία παραμένει ίδια, αφού δεν έχουν γίνει αλλαγές που να επηρεάζουν την οδική συμπεριφορά του μοντέλου. Ευχάριστη και οδηγοκεντρική, ικανοποιεί υπό πίεση, ζητώντας ως αντάλλαγμα μερίδιο της άνεσης των επιβατών. Μικρές αισθητικές αλλαγές που αφορούν το εμπρός κυρίως τμήμα του μοντέλου και λιγότερο το πίσω και το πλαϊνό δεν αλλοιώνουν τη γνώριμη εικόνα. Οι μεταλλικές λωρίδες στη μεγαλύτερη πλέον εισαγωγή αέρα και τα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω είναι σπουδαιότερες αλλαγές, όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση. Στο εσωτερικό, αναβαθμισμένο είναι η λειτουργία του συστήματος πολυμέσων, ενώ στο τιμόνι τα χειριστήρια του αυτόματου κιβωτίου είναι πλέον ανεξάρτητα, με το αριστερό να κατεβάζει σχέση και το δεξί να ανεβάζει.
 
Στο επίκεντρο της παρουσίασης βρέθηκε η 335i με τον μεγάλο κινητήρα των 3,0 λίτρων. Οι ίπποι παραμένουν στους 306, αλλά η ροπή των 40,8 χλγμ. αποδίδεται πλέον πολύ χαμηλά και από τις 1.200 σ.α.λ.! Οι εκπομπές CO2 περιορίζονται κάτω από τα 200 γρ./χλμ., με την τιμή αυτή να είναι άκρως εντυπωσιακή σχετικά με την απόδοση του κινητήρα. Προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά με σπουδαιότερα αποτελέσματα κινήθηκαν οι μηχανικοί, επενδύοντας όμως στους κινητήρες ντίζελ. Βλέπετε, το ενδιαφέρον από την πλευρά των ευρωπαίων εταίρων μας εστιάζεται στους πετρελαιοκινητήρες, με τους Γερμανούς να μην μένουν αδιάφοροι από αυτήν την τάση.
 
Ένας νέος 6κύλινδρος 3,0 λίτρων ντίζελ 325d ενδυναμώνει τη γκάμα, με την απόδοσή του να φθάνει τους 204 ίππους και τα 43,8 χλγμ. ροπής. Πιο ο 4κύλινδρος της 320d εντυπωσιάζει με τις προδιαγραφές του, πληρώντας ήδη τις αυστηρότερες EU6, που θα τεθούν σε ισχύ μετά το 2014. Για όλους τους άλλους κινητήρες της γκάμας οι προδιαγραφές είναι EU5.
 
Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν σύστημα Stop & Start το οποίο συνδυάζεται με δείκτη αλλαγής ταχυτήτων, έχοντας ως μοναδικό στόχο τη μείωση της κατανάλωσης. Η ανανεωμένη σειρά 3 στις Coupe και Convertible εκδοχές της θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά άμεσα, με τιμές που υπολογίζονται ότι θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα._Γ.Καλ.
 
Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: 3 Series

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου