Δοκιμές Παρουσιάσεις

Οδηγούμε την Porsche 911 Targa

Οι Porsche Targa 4 και Targa 4S έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ των παρουσιάσεων των ανανεωμένων εκδοχών της 911,

Δεν είναι κουπέ, αλλά ούτε και κάμπριο και γι’ αυτό ίσως δεν έχει κάποιο άμεσο ανταγωνιστή. Ο λόγος για την Porsche Targa, η οποία ως Targa 4 και Targa 4S έρχεται να συμπληρώσει το παζλ των παρουσιάσεων των ανανεωμένων εκδοχών της 911, καθώς είχαν προηγηθεί οι πισωκίνητες (911 Carrera) και οι τετρακίνητες (911 Carrera 4) σε κουπέ και κάμπριο, τόσο στις «απλές» εκδόσεις με τον Boxer των 3,6 λίτρων (345 PS) όσο και στις πιο ισχυρές «S» με τον Boxer των 3,8 λίτρων (385 PS).
 
Αν... χάσατε το μέτρημα, οι εκδοχές της 911 που έχουν υποστεί το facelift σε ό,τι αφορά την εμφάνιση, αλλά και τις τεχνολογικές αλλαγές (δηλ. τους νέους κινητήρες άμεσου ψεκασμού, το νέο σύστημα τετρακίνησης PTM και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων PDK) έχουν φτάσει αισίως τις 10, συνυπολογίζοντας τα τρία διαφορετικού τύπου αμαξώματα, τους δύο κινητήρες και τους δύο τρόπους μετάδοσης της κίνησης.
 
Με δεδομένες τις ομοιότητες με τις ήδη γνωστές εκδόσεις στον τομέα της τεχνολογίας, στην Targa την παράσταση κλέβει φυσικά η γυάλινη οροφή, η οποία έχει συνολικό εμβαδόν 1,54 τ.μ. Το μπροστινό τμήμα της, πάνω από τα κεφάλια του οδηγού και του συνοδηγού, σύρεται προς τα πίσω και γλιστρά κάτω από το πίσω παμπρίζ, το οποίο μάλιστα ανοίγει όπως η πόρτα του αποθηκευτικού χώρου ενός χάτσμπακ!
 
Το άνοιγμα πάνω από τους δύο μπροστινούς επιβάτες φτάνει τα 0,45 τ.μ., ενώ ένα υφασμάτινο ρολό διπλώνει και ξεδιπλώνει ανεξάρτητα από τη θέση της συρόμενης οροφής, προκειμένου να προστατέψει το... πλήρωμα από το φως του ήλιου και τη ζέστη. Και χωρίς αυτό, όμως, το γυαλί έχει υποστεί τέτοια επεξεργασία, ώστε να προφυλάσσονται από τον ήλιο και χωρίς το σκιάδιο οι επιβάτες.
 
Ακριβώς, λόγω της γυάλινης οροφής, και των στρεβλώσεων που δέχεται ως μέρος του αμαξώματος, η Porsche αποφάσισε να δώσει στις αναρτήσεις της Targa μια πιο μαλακή ρύθμιση σε σχέση με τις άλλες 911. Βέβαια, για να καταλάβει κανείς τη διαφορά, θα πρέπει να οδηγήσει πρώτα την κλειστή ή την ανοικτή Carrera και στη συνέχεια να καθήσει στα πηδάλια της Targa. Είτε πρόκειται, πάντως, για την «απλή» που έχει στάνταρντ ανάρτηση συμβατικού τύπου είτε για την S που έχει στάνταρντ την ενεργή ανάρτηση PASM, είτε με το χειροκίνητο κιβώτιο είτε με το PDK, η απόλαυση είναι εγγυημένη. Κι αν επιλέξει κανείς και το προαιρετικό Sports Chrono Package που διαθέτει εκτός από το κλασικό πια χρονόμετρο και τα προγράμματα «Sport» και «Sport Plus», οι ποσότητες αδρεναλίνες που εκκρίονται στο αίμα είναι ακόμα μεγαλύτερες.
 
Όλες οι ανανεωμένες Porsche 911 ξεκινούν τις πωλήσεις τους από κοινού στις ευρωπαϊκές αγορές στις 25 Οκτωβρίου. Η Targa 4 στοιχίζει 136.900 ευρώ, ενώ η Targa 4S 151.500 ευρώ. _Σ.Π.
Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: 911

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου