Δοκιμές Παρουσιάσεις

Opel Corsa-e: Οδηγούμε το ηλεκτρικό Opel Corsa

Στο Βερολίνο, για μία σημαντική στιγμή στην ιστορία της Opel. Οδηγούμε το Opel Corsa-e, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο μαζικής παραγωγής της εταιρείας! 

Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα βάρους 345 κιλών με μέγιστη ισχύ 136 ίππους (100 kW) και ροπή 260 Nm, με την κίνηση να είναι αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε συσσωρευτή ιόντων λιθίου των 50 kWh, o οποίος μπορεί να φορτιστεί στο 80% (ταχεία φόρτιση) μέσα σε μισή ώρα. Το Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης (μέσω καλωδίου ή επιτοίχιου πίνακα -wall box- ή μέσω ταχυφορτιστή), με την μπαταρία να καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων. Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση φόρτισης μπορεί να ελέγχεται μέσω της εφαρμογής myOpel, με σκοπό τη βελτιστοποίηση του χρόνου και του κόστους φόρτισης. 

Opel Corsa-e

Αυτονομία 337 χιλιομέτρων και επιδόσεις... GΤi

Σύμφωνα με το εργοστάσιο, η αυτονομία των 337 χλμ. (WLTP) μπορεί να προσαρμόζεται από τον ίδιο τον οδηγό, ο οποίος έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης: τα Normal, Eco και Sport. Το Sport επεμβαίνει αισθητά στην απόκριση και τη δυναμική συμπεριφορά, ενώ στο Eco αυξάνεται η αυτονομία του. Τι επιδόσεις μπορεί να έχει ένα τέτοιο σύνολο; Σημειώστε ότι το Corsa-e χρειάζεται μόλις 2,8 δλ. για να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 50 χλμ./ώρα και μόνο 8,1 δλ. για το περίφημο «0-100». Στις διαφορές σε σχέση με το «απλό» Corsa σημειώστε 12 χλστ. φαρδύτερα μετατρόχια και 7 χλστ. μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Opel Corsa-e

Οδηγώντας για πρώτη φορά το ηλεκτρικό Corsa στους γερμανικούς δρόμους και έχοντας δοκιμάσει άλλες εκδόσεις του μοντέλου στην Ελλάδα, αν και είναι νωρίς για τέτοιο σχόλιο, ίσως να αναφερόμαστε στην καλύτερη έκδοση ανάμεσα σε όλη την γκάμα του μοντέλου. Εκτός από τον τομέα των επιδόσεων αλλά και της συνολικότερης οδηγικής εμπειρίας που σου χαρίζει το κάθε χιλιόμετρο με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι και τα ολοκληρωμένα οδηγικά χαρακτηριστικά που σε κάνουν να χαμογελάς συνεχώς, με αποκορύφωμα το εξαιρετικό ζύγισμα του συνόλου. Αυτό, σε συνδυασμό με τα έτσι κι αλλιώς βελτιωμένα χαρακτηριστικά αυτής της γενιάς Corsa, δημιουργούν ένα ευχάριστο και ασφαλέστατο στην οδήγηση σύνολο, που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς με βάση τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, ενώ, όσον αφορά τους «τεχνοκράτες» της ηλεκτροκίνησης, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι από την εμπειρία μας μαζί του στη Γερμανία, η αυτονομία των 337 χιλιομέτρων με μία φόρτιση φαίνεται να είναι εφικτή υπό συνθήκες. 

Opel Corsa-e

Από εκεί και πέρα, τεχνολογίες και συστήματα, που συνήθως συναντάμε σε αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών, κάνουν το ντεμπούτο τους στο Corsa-e. Ένα από αυτά είναι το προσαρμοζόμενο, αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix, που η Opel προσφέρει για πρώτη φορά στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων. Τα οκτώ στοιχεία LED, ελεγχόμενα από μια εμπρός κάμερα υψηλής ανάλυσης νέας γενιάς, προσαρμόζουν συνεχώς τη φωτεινή δέσμη στις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και στο περιβάλλον. 

Την ίδια στιγμή, προηγμένα συστήματα υποστήριξης του οδηγού αυξάνουν αισθητά το επίπεδο ασφάλειας. Χάρη στη νέα εμπρός κάμερα, το σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης ανιχνεύει τώρα πρόσθετες πληροφορίες. Τα όρια ταχύτητας που αποθηκεύονται στο σύστημα εμφανίζονται στην οθόνη, ενώ προσαρμοζόμενος έλεγχος ταχύτητας με την υποστήριξη ραντάρ και σύστημα προστασίας flank-guard που λειτουργεί με αισθητήρα, κάνουν την πρεμιέρα τους στο νέο Corsa. Επίσης, διατίθενται σύστημα υποβοήθησης πλαϊνού τυφλού σημείου και μία ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης στάθμευσης. 

Opel Corsa-e

Νέα συστήματα infotainment διασφαλίζουν πλήρη συνδεσιμότητα για τους οδηγούς και τους επιβάτες του νέου Corsa. Το Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, όπως και το Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής 10,0 ιντσών, προσφέρουν επίσης τη νέα υπηρεσία τηλεματικής Opel Connect. Χρήσιμες λειτουργίες, όπως Live Navigation με ενημέρωση για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, καθώς και άμεση σύνδεση με τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας και κλήσης έκτακτης ανάγκης, παρέχουν πρόσθετη ξεγνοιασιά σε οδηγούς και επιβάτες. 

Opel Corsa-e

Στην Ελλάδα από 31.900 ευρώ

Το μηδενικών ρύπων μοντέλο θα προσφέρεται στη χώρα μας με δύο επίπεδα εξοπλισμού (e-Edition και e-Elegance) αφού δεν έρχεται η «βασική» έκδοση που κοστίζει κάτω από τα 30.000 ευρώ. Η ενδεικτική τιμή πώλησης της έκδοσης e-Selection ορίζεται στα 31.900 ευρώ, ενώ στην οροφή της ηλεκτρικής γκάμας του Corsa τοποθετείται η έκδοση e-Elegance με ενδεικτική τιμή πώλησης τα 32.900 ευρώ. Θεωρούμε ότι το Opel Corsa-e είναι το καλύτερο Corsa της εποχής μας, και αυτό που μένει τώρα είναι να το οδηγήσουμε στη χώρα μας, για να επιβεβαιώσουμε αυτόν τον ενθουσιασμό που προέκυψε από την εμπειρία μας στους γερμανικούς δρόμους, αλλά και να δούμε την αντίδραση της πολιτείας στη νέα εποχή της αυτοκίνησης. Δώστε στον Έλληνα οδηγό-αγοραστή ουσιαστικά προνόμια για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και, φυσικά, καλύτερες τελικές τιμές. Σημειώστε ενδεικτικά ότι στην Γερμανία η αρχική τιμή είναι στα 29.900 ευρώ αλλά ο ιδιοκτήτης μπορεί να αποκτήσει το Corsa-e με... 23.330 ευρώ._ Μ. Σαλ. 

Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: Corsa 5d
Συνημμένα Αρχεία

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου