Οδηγούμε στην ευρύτερη περιοχή της Βαρκελώνης το ισχυρότερο Seat παραγωγής μέχρι σήμερα.

Γνωστή για τα σπορ χαρακτηριστικά της, η γκάμα του Leon, διέθετε ήδη εκδόσεις με 200 και 240 ίππους. Η Seat όμως αναγνώρισε ότι υπάρχει ένα μικρό ποσοστό της αγοράς το οποίο ήθελε και κάτι ισχυρότερο. Επέλεξε λοιπόν να αυξήσει την πίεση στο τούρμπο του δίλιτρου κινητήρα του ομίλου VW από τα 1,8 στα 2,2 bar ανεβάζοντας έτσι την ισχύ από τους 240 στους 265 ίππους. Φυσικά έγιναν κι άλλες αλλαγές στους τομείς της εξάτμισης, του εναλλάκτη θερμότητας (intercooler) αλλά και των ηλεκτρονικών της διαχείρισης προκειμένου η απόδοση της ισχύος και της ροπης (350 Nm - 35,7 χλγμ./2.500-5.000 σ.α.λ.) να γίνονται αρμονικά και χωρίς άχρηστες εξάρσεις κάτι που είχαμε τη δυνατότητα να επαληθεύσουμε κατά την επίσημη παρουσίαση του οχήματος στη Βαρκελώνη και την οδήγησή του –μεταξύ άλλων- και σε πίστα.
 
Το Cupra R λοιπόν τόσο χάρη στην αισθητά πιο σιφκτή ρύθμιση της ανάρτησης σε σχέση με ένα «απλό» Cupra όσο και εξαιτίας των τεράστιων τροχών (διάμετρος ζάντας 19 ίντες με ελαστικά 235/35) έδειξε να συμπεριφέρεται με εξαιρετική σιγουριά πηγαίνοντας κόντρα στις άσχημες οδηγικές συνθήκες που δημιουργούσε η καταιγίδα που μας συνόδευσε καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Φυσικά οι εξαιρετικής ποιότητας δρόμοι περιμετρικά της Βαρκελώνης δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για να διαπιστώσει κανείς εάν αυτές οι ζάντες και τα ελαστικά με το τόσο χαμηλό προφίλ θα προκαλούν πρόβλημα πάνω από τους κακούς ελληνικούς δρόμους.
 
Στο εσωτερικό η εικόνα είναι αρκετά σπορτίφ αλλά και συγκρατημένη συνολικά, εμφανίζοντας πολύ μικρές αλλαγές σε σχέση με το Cupra. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για το εξωτερικό τμήμα του νέου μοντέλου όπου εάν παραβλέψει κανείς τα λογότυπα «R» στη μάσκα και στην πόρτα του χώρου αποσκευών το μόνο που μένει για να ξεχωρίζει αυτό το αυτοκίνητο είναι οι ζάντες που προαναφέραμε οι οποίες επιλέγονται σε ασημί ή προαιρετικά σε λευκό χρώμα. Σε ό,τι αφορά την τιμή του νέου κορυφαίου Seat, αυτή έχει οριστεί στα 29.250 ευρώ έπειτα από 10% έκπτωση που έχει θέσει σε ισχύ για τα μοντέλα της η η ελληνική αντιπροσωπεία. Όσο για τις πωλήσεις, η έναρξή τους θα γίνει το Νοέμβριο.
Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: Leon

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου