top icon
Οδοιπορικά

Τα κορυφαία οδοιπορικά των 4Τροχών για το 2025 – Τα ταξίδια που δεν ξεχνάμε

Το 2025 πλησιάζει στο τέλος του και είναι η ιδανική στιγμή προκειμένου να θυμηθούμε ορισμένα από τα κορυφαία οδοιπορικά που γέμισαν τις σελίδες του περιοδικού με περιπέτεια, αρώματα και εικόνες.

Από τον Λακωνικό Κόλπο και το στολίδι της περιοχής, τη μαγευτική Μονεμβασιά, με το Audi A5, έως το καταφύγιο Χρηστάκη, στα 2.450 μ. του Ολύμπου με τα Land Rover Defender 110 και Toyota Land Cruiser 250.

Και από τους καταρράκτες, τους θερμοπίδακες και τους παγετώνες της Ισλανδίας με το Volvo EX30 μέχρι την έρημο της Σαουδικής Αραβίας, πάλι με ένα αυτοκίνητο-λάτρη της περιπέτειας της Toyota.

Alfa Romeo Junior

Είτε στις παραλίες και τα βουνά της Ελλάδας, είτε σε «απόκοσμα» για τα μέρη μας τοπία εκτός συνόρων, το 2025 ήταν ένα ακόμη… γεμάτο έτος για τους 4Τροχούς. Μια ακόμη χρονιά με αμέτρητα χιλιόμετρα, και άλλες τόσες εμπειρίες που αποτυπώθηκαν στις σελίδες του περιοδικού –πάντα μαζί με την «Καθημερινή»– και εν συνεχεία φιλοξενήθηκαν στο digital περιβάλλον του 4troxoi.gr, μέσα από τα μάτια του Μανώλη Σαλούρου και τον φακό των φωτογράφων μας, Θάνου Ηλιόπουλου, Γιάννη Κουσκούτη και Γιάννη Αλμπανέλλη.

Κάθε οδοιπορικό είχε τη δική του μαγεία, τόσο λόγω του αυτοκινήτου που μας φιλοξένησε στην καμπίνα του, όσο και των εικόνων που αντικρίσαμε, αλλά και των ιστοριών που μας αφηγήθηκαν οι άνθρωποι κάθε τόπου, κάθε πόλης, κάθε χωριού. Ακολουθούν τα κορυφαία οδοιπορικά για το έτος 2025 -όσο δύσκολο και αν είναι να περιοριστούμε σε έναν μονοψήφιο αριθμό.

Οδοιπορικό στα Καλάβρυτα με το MG ZS Max Hybrid+

MG ZS Max Hybrid+

Ήταν Φεβρουάριος του 2025 όταν έπεσαν τα πρώτα χρόνια και εμείς καθίσαμε πίσω από το τιμόνι του MG ZS Max Hybrid+ με προορισμό τα Καλάβρυτα, που ενδείκνυνται για ολιγοήμερες διακοπές ή ακόμα και για ημερήσια εξόρμηση.

Περιηγηθήκαμε στο αναβαθμισμένο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, ενώ ολοκληρώσαμε τη χειμωνιάτικη εξόρμηση με δύο αγαπημένα μας χωριά· την Κάτω Ζαχλωρού αρχικά, ένα ορεινό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 623 μέτρων στις πλαγιές ενός από τους ορεινούς όγκους που περιβάλλουν το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού.

Όλο ταξίδι εδώ.

Οδοιπορικό στον Παρνασσό με το MINI Aceman SE

Mini Aceman SE

Λίγες εβδομάδες αργότερα βάλαμε πλώρη, παρέα με το MINI Aceman SE, για έναν ακόμη δημοφιλή χειμερινό προορισμό, τον Παρνασσό, αδυνατώντας να κρύψουμε την αγάπη μας για τα χιονοδρομικά κέντρα.

Αλπικός παράδεισος, που μπορείς να τον απολαύσεις μόνο κατά τις καθημερινές του χειμώνα, αφού τα Παρασκευο–σαββατοκύριακα γίνεται το αδιαχώρητο – όπως άλλωστε και σε όλα τα χιονοδρομικά της χώρας.

Όλο ταξίδι εδώ.

Οδοιπορικό στον Λακωνικό Κόλπο με το Audi A5 2.0 TDI

Audi-A5-odiporiko-4T

Φτάσαμε στην καρδιά του καλοκαιριού και έτσι αφήσαμε για λίγο στην άκρη τα βουνά, «πιάνοντας» τις παραλίες, με συνοδοιπόρο μας ένα πετρελαιοκίνητο Audi A5.

Επισκεφτήκαμε έναν από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς της Πελοποννήσου: τον Λακωνικό Κόλπο. Με προορισμό τη Νεάπολη, την Ελαφόνησο και, φυσικά, το στολίδι της περιοχής, τη μαγευτική Μονεμβασιά, το ταξίδι προμηνυόταν συναρπαστικό. Όπως και αποδείχθηκε.

Όλο ταξίδι εδώ.

Οδοιπορικό στη Λακωνία με το Citroen C3 Aircross Hybrid 145 Max

Citroen C3 Aircross

Αφήσαμε πίσω μας το καλοκαίρι, όχι όμως και τη Λακωνία, με συνοδοιπόρο το νέο Citroen C3 Aircross Hybrid 145 MAX, το γαλλικό B-SUV που μεγάλωσε, ωρίμασε και φόρεσε μια υβριδική καρδιά για να κοιτάζει με άνεση και αυτοπεποίθηση κάθε διαδρομή – αστική, επαρχιακή ή ορεινή.

Διαγράψαμε έναν οδοιπορικό κύκλο που ξεκίνησε από το Άστρος και ανηφορίσαμε προς τις πλαγιές του Πάρνωνα, περνώντας από χωριά που μοιάζουν να ξεπήδησαν από καρτ ποστάλ: Βαμβακού, Βαρβίτσα, Βρέσθαινα, Καστάνιτσα…

Όλο ταξίδι εδώ.

Οδοιπορικό στον Όλυμπο με τα Land Rover Defender 110 και Toyota Land Cruiser 250

Με Defender 110 και Toyota Land Cruiser 250 στον Όλυμπο

Έφτασε Οκτώβριος και αποφασίσαμε να περιηγηθούμε ξανά σε ορεινό τοπίο. Και όχι οποιοδήποτε, αλλά τον Όλυμπο, συνοδεία δύο θρύλων της off-road οδήγησης: των Land Rover Defender 110 και Toyota Land Cruiser 250.

Προορισμός μας το καταφύγιο Χρηστάκη στον Όλυμπο, και λίγο πιο ψηλά, στα 2.550 μέτρα, εκεί όπου το αλπικό τοπίο καταπίνει το τελευταίο ίχνος δέντρου και μένεις μόνος με τα βράχια, τον αέρα και την απόλυτη σιωπή.

Όλο ταξίδι εδώ.

Οδοιπορικό στην Τοσκάνη με την Alfa Romeo Junior Ibrida

Alfa Romeo Junior

“La vita è bella!” αναφωνήσαμε μόλις φτάσαμε στην Τοσκάνη, έτοιμοι για μια διαδρομή που περιμέναμε καιρό να κάνουμε. Μαζί μας η Alfa Romeo Junior το μοντέλο που σηματοδοτεί την επιστροφή της μάρκαςστην κατηγορία B έπειτα από απουσία έξι ετών.

Πρώτα ταξιδέψαμε στο κέντρο του Μιλάνου για να κινηθούμε στη συνέχεια στην πανέμορφη κοιλάδα Βαλ ντ’ Όρτσα. Χωριά όπως τα Μονταλτσίνο, Μοντιτσιάνο, Σαν Kουίρικο, αλλά και οι μεγαλύτερες γραφικές πόλεις της περιοχής, όπως η Πιέντσα, το Μοντεπουλτσιάνο και το Αρέτσο, χωρίς υπερβολή, συγκαταλέγονται στις πιο ενδιαφέρουσες τουριστικές τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτεί κανείς έστω και μία φορά στη ζωή του.

Όλο ταξίδι εδώ.

Οδοιπορικό στην Ισλανδία με Volvo EX30

Iceland-Volvo-EX30-4T

Ηφαίστεια, καταρράκτες, θερμοπίδακες και παγετώνες. Μέσα σε αυτό το άγριο και καθηλωτικό τοπίο που συνθέτει την Ισλανδία κινηθήκαμε αθόρυβα, σχεδόν με σεβασμό, με το ηλεκτρικό Volvo EX30.

Το Ρέκιαβικ, μια πολύχρωμη πόλη, ένας συνδυασμός πολιτιστικής ενέργειας και άμεσης επαφής με τη φύση, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά το μεγάλο highlight δεν ήταν άλλο από το “Golden Circle”, ένα από τα must κάθε ταξιδιωτικού οδηγού. Ένα εντυπωσιακό οδοιπορικό με σημεία-σταθμούς που, όσο κι αν τα έχεις δει σε φωτογραφίες, σε καθηλώνουν όταν τα ζήσεις από κοντά.

Όλο ταξίδι εδώ.

Οδοιπορικό στην Ανδαλουσία με το Cupra Terramar 2.0 VZ

Cupra Terramar Andalusia

Ήταν μέσα Αυγούστου όταν προσγειωθήαμε στη Μαδρίτη για να παραλάβουμε από την αντιπροσωπεία της Cupra τα κλειδιά της δίλιτρης έκδοσης VZ (Veloz) του Cupra Terramar των 265 ίππων.

Κατευθυνθήκαμε προς την πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας τη Σεβίλλη, όπου δεσπόζουν ο καθεδρικός ναός, η Plaza de España –μαγευτική μέρα και νύχτα– και τα στενά δρομάκια με τις αψίδες και τις πορτοκαλιές. Επόμενες στάσεις η Μάλαγα, οι λόφοι της Ανδαλουσίας, η Γρανάδα, ενώ η μέρα της επιστροφής μας βρήκε στα μέρη του Δον Κιχώτη.

Όλο ταξίδι εδώ.

Οδοιπορικό στο Dakar Rally 2025 με το Toyota Land Cruiser

TOYOTA LAND CRUISER DAKAR 2025

Το να παρακολουθήσεις από κοντά το Ράλλυ Ντακάρ αποτελεί μοναδική εμπειρία ζωής. Το να το συνδυάσεις με οδοιπορικό με το νέο Toyota Land Cruiser – ένα μοντέλο με 74 έτη ιστορίας και συνώνυμο της αποτελεσματικότητας σε κάθε έδαφος- στους δρόμους και στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας το μετατρέπει σε κάτι… επικό.

Η οδήγηση περιελάμβανε άσφαλτο, αλλά όλη η ουσία ήταν το χώμα, η έρημος, οι αμμόλοφοι, όπου το Land Cruiser αποδεικνύεται πραγματικός οδοστρωτήρας. Φυσικά δεν ξεχνάμε τη συνάντηση με τον μοναδικό Έλληνα συμμετέχοντα στο Ντακάρ 2025 με το Νο 84, τον Βασίλη Μπούδρο.

Όλο ταξίδι εδώ.

Τα παραπάνω είναι μόλις λίγα από τα οδοιπορικά που πραγματοποίησαν οι 4Τροχοί το 2025. Μπορείτε να δείτε όλες τις αποδράσεις μας… εδώ, ενώ το νέο έτος προμηνύονται ακόμα πιο συναρπαστικά ταξίδια, πάντα παρέα με την «Καθημερινή».

TOYOTA LAND CRUISER DAKAR 2025

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ