Δοκιμές Test

Δοκιμάζουμε το Audi A3 Sportback 1.4 TSI

Σήμερα πιο ώριμο από ποτέ το κορυφαίο μικρομεσαίο, στην πιο ενδιαφέρουσα αγοραστικά έκδοσή του.

Δε λέμε καλό το γκάζι από το 2λιτρο TFSΙ του S3 ή ακόμα και από το «πασπαρτού» 1.8 TFSI του Group VW που κινεί με επιτυχία, ταχύτητα και οικονομία ένα σωρό μοντέλα. Ωστόσο, όταν μιλάμε για το Α3 Sportback, δηλαδή την οικογενειακή βερσιόν του μικρού Audi, το ζητούμενο είναι μια έκδοση που να κάνει τα πάντα καλά, χωρίς να βαραίνει υπερβολικά την τσέπη. Και λέμε «υπερβολικά», μιας και πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το premium όνομα της Audi θα το πληρώσει κανείς ακριβά, ούτως ή άλλως. Αυτή η έκδοση είναι η 1.4 TSI και ταιριάζει ιδανικά στο Sportback.
 
Πρόκειται για αυτοκίνητο στο οποίο μπορεί κάποιος να βασιστεί για να εξυπηρετήσει οποιουδήποτε είδους ανάγκη. Είναι αρκούντως μικρό, ώστε να μη δυσανασχετεί στις καθημερινές μετακινήσεις ή στο παρκάρισμα και αρκούντως ταχύ και ευρύχωρο, ώστε να κάνει ένα άνετο ταξίδι μια τετραμελής οικογένεια.
 
Από την άποψη του κινητήρα, το μπλοκ των 1.390 κ.εκ. αποδεικνύεται ιδανικό δια πάσα χρήση. Η ροπή είναι τόσο άμεσα διαθέσιμη που συλλαμβάνεις τον εαυτό σου να κινείται μέσα στην κίνηση με 3η ή 4η και 1.200 σ.α.λ., γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι το μοτέρ θα «αρπάξει» στο παραμικρό άγγιγμα του γκαζιού. Το αυτό ισχύει και για οποιαδήποτε προσπέραση σε πιο ανοιχτό δρόμο. Σε σχέση με το μοτέρ των 160 ίππων, είναι λιγότερο «ψυχωμένο» πάνω από τις 5.000 σ.α.λ., αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον οδηγό να κινηθεί ακόμα και σε... απαγορευτικούς για έναν οικογενειάρχη ρυθμούς.
 
Η έκδοση της δοκιμής μας φοράει τους βασικούς τροχούς των 16 ιντσών και εξοπλισμό χωρίς υπερβολές. Από τα βασικά δε λείπει τίποτα εκτός από το Τrip computer, έλλειψη που κρίνεται αδικαιολόγητη. Το σχετικά υψηλό προφίλ των ελαστικών και η εξαιρετική ρύθμιση της ανάρτησης είναι αρκετά για να καταπιούν με ευκολία οποιαδήποτε ανωμαλία του οδοστρώματος, αλλά μη γελιέστε. Το συγκεκριμένο set up ανταποκρίνεται άξια ακόμα και σε σπορ οδήγηση, με το πλαίσιο να δίνει το ανάλογο τουπέ στιβαρότητας με τα χρήματα που δίνει κανείς για την απόκτησή του._ Σ. Λ.
Δείτε τιμές και τεχνικά χαρακτηριστικά: A3

Με τα νέα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση:

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου