Δοκιμές Test

Οδηγούμε το DS 3 Crossback E-Tense (+ Video)

O λόγος για το αμιγώς ηλεκτρικό DS 3 Crossback E-Tense, με τον ηλεκτροκινητήρα των 100 kW (136 ίππων) και ροπής 260 Nm. Διαβάστε εδώ τις πρώτες οδηγικές μας εντυπώσεις και δείτε το βίντεο από το οδοιπορικό-«περιπέτεια» που θα φιλοξενηθεί στο τεύχος Οκτωβρίου 2020.

To E-Tense ξεχωρίζει από τα εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Matrix LED, την κυψελωτή μάσκα και τη διαμόρφωση των προφυλακτήρων εμπρός και πίσω. Επιπλέον, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο διατίθεται με μια αποκλειστική βαφή «Crystal Pearl», μαζί με το φινίρισμα από σατινέ χρώμιο, το σήμα E-Tense και την απουσία της εξάτμισης από τον πίσω προφυλακτήρα, που «προδίδει» τον διαφορετικό χαρακτήρα του.

DS 3 Crossback E-Tense

Στα εντός, και σε σχέση με το «απλό» DS 3, δε διαπιστώνει κανείς πολλές αλλαγές. Όμορφο και ποιοτικό εσωτερικό, με τον επιλογέα drive-by-wire του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων να παραμένει στη θέση του, και με τη δερμάτινη επένδυσή του να έχει εντυπωμένο το «Ε» από το E-Tense. Η νέα λειτουργία έχει να κάνει με το πρόγραμμα «B», που ενισχύει την ανάκτηση ενέργειας όταν ο οδηγός αφήνει το πόδι του από το γκάζι. Τα ανανεωμένα γραφικά στις οθόνες επιτρέπουν την παρακολούθηση της ροής ενέργειας σε πραγματικό χρόνο.

DS 3 Crossback E-Tense

Το ολοκαίνουργιο DS 3 Crossback E-Tense είναι εφοδιασμένο με μία συστοιχία μπαταριών 50 kWh, που καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. και δίνει ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα των 100 kW (136 ίππων) και ροπής 260 Nm. Σε έναν σύγχρονο σταθμό ταχείας φόρτισης 100 kW, μπορεί να επιτευχθεί το 80% της φόρτισης των μπαταριών μόλις σε 30 λεπτά της ώρας, ενώ η φόρτιση έως το 100% της χωρητικότητας των μπαταριών μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις 5 ώρες με επιτοίχιο φορτιστή 11 kW. Σε απλή οικιακή πρίζα το «φουλάρισμα» είναι της τάξεως των 16 ωρών.

DS 3 Crossback E-Tense

Με δεδομένη την άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο μίας σχέσης, η αίσθηση των εξαιρετικών επιδόσεων -στο Sport- είναι αμέσως αντιληπτή και χωρίς περιττές τυμπανοκρουσίες. Αθόρυβα και αποτελεσματικά, λοιπόν, όπως κάθε αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 8,7 δευτερόλεπτα, ενώ για τα πολύ σημαντικά στις αστικές μετακινήσεις 0-50 χλμ./ώρα, το E-Tense χρειάζεται μόλις 3,5 δευτερόλεπτα. Η κάλυψη δε του χιλιομέτρου έρχεται σε 31,4 δλ., με το εργοστάσιο να αναφέρει ως μέση κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τις 17 kWh/100 χλμ. και εμείς να πετυχαίνουμε με προσπάθεια και... 16,2 kWh/100 χλμ.

DS 3 Crossback E-Tense

Ποιο το μυστικό; Στην εθνική οδό καταφέρνουμε να κινούμαστε συνεχώς σε περιοχές λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος (90 με 110 χλμ./ώρα - 150 χλμ./ώρα είναι η τελική του ταχύτητα) που, στα αριστερά του μικρού πίνακα οργάνων, αποτυπώνονται ως μπλε-ECO ή ακόμα και σε πράσινο-CHARGE ρυθμός, ενώ εκμεταλλευόμενοι τη φόρα, τις σταθερές γραμμές και τις μεγάλες κατηφόρες, αποφεύγουμε συνεχώς το λευκό POWER. Φυσικά, τη ίδια ώρα ο κλιματισμός είναι ρυθμισμένος στους 23 βαθμούς Κελσίου, για να μην πιέζουμε πολύ το σύστημα, και όταν δεν απαιτείται, κλειστός. Με αυτά τα tips και υπό προϋποθέσεις, η αυτονομία των 320 χλμ. είναι εφικτή.

DS 3 Crossback E-Tense

Όταν θελήσεις να ανεβάσεις ρυθμό επιλέγοντας Sport, καταλαβαίνεις ότι το DS 3 Crossback είχε σχεδιαστεί από την αρχή για να είναι 100% ηλεκτρικό, για αυτόν το λόγο η αρχιτεκτονική της νέας multi-energy πλατφόρμας Common Modular Platform (CMP) ενσωματώνει την μπαταρία ιόντων λιθίου κάτω από το δάπεδο, χαρίζοντας μεταξύ άλλων και χαμηλό κέντρο βάρους. Το ακόμα καλύτερο ζύγισμα σε ένα έτσι και αλλιώς σωστό πλαίσιο το καταλαβαίνεις από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα που θα βρεθείς μαζί του σε στριφτερή διαδρομή.

DS 3 Crossback E-Tense

Ταυτόχρονα, στο μπλοκάκι με τις σημειώσεις σου καταγράφεις αμέσως το ακριβές, γρήγορο και ικανοποιητικό σε πληροφόρηση σύστημα διεύθυνσης, αλλά και γενικότερα την άνεση που προσφέρει το σύνολο. Οι ρυθμίσεις στον τομέα των αναρτήσεων (γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός - ημιάκαμπτος άξονας πίσω) είναι προσανατολισμένες ακριβώς σε αυτό. Στην άνετη και πολιτισμένη μεταφορά, παρά το σχετικά κοντό μεταξόνιο, και αυτό σου το δείχνει αμέσως, όπως κάθε άλλο DS 3 Crossback (βενζίνης ή ντίζελ), με την προσθήκη στην εξίσωση του ακόμη καλύτερου ζυγίσματος, στην περίπτωση του ηλεκτρικού. Κλίσεις υπάρχουν, εξαιτίας και των 170 χλστ. που απέχει από το έδαφος, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα προβληματίσουν τον οδηγό του αυτοκινήτου.

DS 3 Crossback E-Tense

Στην Ελλάδα το μοντέλο κοστίζει 35.919 ευρώ (E-Tense So Chic) και 37.238 ευρώ (E-Tense So Chic Connected), ενώ σε αυτές τις τιμές έχουν συνυπολογιστεί το οικολογικό bonus και η επιδότηση απόσυρσης.

Παράλληλα με τα οικονομικά κίνητρα αγοράς, οι κάτοχοι ενός αμιγώς ηλεκτρικού DS 3 Crossback E-Tense επωφελούνται και από σημαντικά φορολογικά κίνητρα, όπως:

  • Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

  • Ελεύθερη στάθμευση σε ελεγχόμενες ζώνες

  • Εξαίρεση της αγοράς από την ετήσια αντικειμενική δαπάνη

  • Μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης

  • Άλλα σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρείες

 

DS 3 CROSSBACK E-TENSE

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 100% ηλεκτροκινητήρας

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ: Ιόντων λιθίου 50 kWh

ΜΕΓ. ΙΣΧΥΣ: 100 kW/136 ίππους

ΜΕΓ. ΡΟΠΗ: 260 Nm

ΚΙΝΗΣΗ: Στους εμπρός τροχούς

ΚΙΒΩΤΙΟ: Αυτόματο μίας σχέσης

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ: Γόνατα ΜακΦέρσον

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΣΩ: Ημιάκαμπτος άξονας

ΜΗK.xΠΛ.xΥΨ.: 4.118x1.802x1.536 χλστ.

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 2.558 χλστ.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ: 170 χλστ.

ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ: 350-1.050 λίτρα

ΒΑΡΟΣ: 1.649 κιλά

0-50 ΧΛΜ./ΩΡΑ: 3,5 δλ.

0-100 ΧΛΜ./ΩΡΑ: 8,7 δλ.

0-1.000 Μ.: 31,4 δλ.

ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 150 χλμ./ώρα

ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 17 kWh/100 χλμ.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 320 χλμ.

ΕΚΠΟΜΠΗ CO2: 0 γρ./χλμ.

Βρείτε το οδοιπορικό μας με το DS 3 Crossback E-Tense στο «άβατο» νησί των Σπετσών στο τεύχος Οκτωβρίου 2020. Στο βίντεο που ακολουθεί η πρόγευση._Μ. Σαλ.

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου