Ειδήσεις - Παρουσιάσεις

Τρισδιάστατο head-up display από την Jaguar Land Rover

Η βρετανική εταιρεία εξελίσσει ένα τρισδιάστατο head-up display που στόχο έχει τη βελτίωση της εμπειρίας ψυχαγωγίας των επιβατών αλλά και την αύξηση των επιπέδων ασφάλειας. Ιδού το πως και το γιατί.

Η Jaguar Land Rover αναπτύσσει μία τεχνολογία head-up display νέας γενιάς, η οποία θα είναι σε θέση να προβάλει σε πραγματικό χρόνο εμπρός από το οπτικό πεδίου του οδηγού τρισδιάστατες πληροφορίες που σχετίζονται με την ασφάλεια. Την ίδια στιγμή, χάρη σε αυτή οι επιβάτες θα είναι σε θέση να παρακολουθούν από το κάθισμά τους ταινίες 3D όταν το αυτοκίνητο κινείται αυτόνομα.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, η προβολή πληροφοριών ασφαλείας στο αυτοκίνητο σε τρισδιάστατη μορφή είναι πιθανό να βελτιώσει κατά πολύ το χρόνο αντίδρασης του οδηγού. Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, στο μέλλον η καινοτόμος αυτή τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους επιβάτες ώστε οι τελευταίοι να βλέπουν «ανεμπόδιστα» ταινίες 3D. Παρακολουθώντας μάλιστα τις κινήσεις του κεφαλιού και των ματιών, η θέαση των εν λόγω ταινιών θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από τους επιβάτες χωρίς τη χρήση ανεξάρτητων/πολλαπλών οθονών ή ειδικών 3D γυαλιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εξέλιξη της προηγμένης αυτής τεχνολογίας πραγματοποιείται από την Jaguar Land Rover σε συνεργασία με το Center of Photonics & Electronics του Πανεπιστημίου του Cambridge.

«Η εξέλιξη στους τομείς της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας κινείται πραγματικά γρήγορα. Αυτή η συνεργασία βοηθά να αναπτύξουμε εφαρμογές κατάλληλες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όχι μόνο προσφέρει μια πολύ πιο πλούσια εμπειρία στους πελάτες, αλλά αποτελεί επίσης μέρος του σχεδίου μας Destination Zero βοηθώντας μας να προχωρήσουμε προς ένα ασφαλέστερο μέλλον για όλους», δηλώνουν με έμφαση οι ιθύνοντες της JLR._X.A.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου