Η βρετανική εταιρεία εξελίσσει ένα τρισδιάστατο head-up display που στόχο έχει τη βελτίωση της εμπειρίας ψυχαγωγίας των επιβατών αλλά και την αύξηση των επιπέδων ασφάλειας. Ιδού το πως και το γιατί.

Η Jaguar Land Rover αναπτύσσει μία τεχνολογία head-up display νέας γενιάς, η οποία θα είναι σε θέση να προβάλει σε πραγματικό χρόνο εμπρός από το οπτικό πεδίου του οδηγού τρισδιάστατες πληροφορίες που σχετίζονται με την ασφάλεια. Την ίδια στιγμή, χάρη σε αυτή οι επιβάτες θα είναι σε θέση να παρακολουθούν από το κάθισμά τους ταινίες 3D όταν το αυτοκίνητο κινείται αυτόνομα.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, η προβολή πληροφοριών ασφαλείας στο αυτοκίνητο σε τρισδιάστατη μορφή είναι πιθανό να βελτιώσει κατά πολύ το χρόνο αντίδρασης του οδηγού. Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, στο μέλλον η καινοτόμος αυτή τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους επιβάτες ώστε οι τελευταίοι να βλέπουν «ανεμπόδιστα» ταινίες 3D. Παρακολουθώντας μάλιστα τις κινήσεις του κεφαλιού και των ματιών, η θέαση των εν λόγω ταινιών θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από τους επιβάτες χωρίς τη χρήση ανεξάρτητων/πολλαπλών οθονών ή ειδικών 3D γυαλιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εξέλιξη της προηγμένης αυτής τεχνολογίας πραγματοποιείται από την Jaguar Land Rover σε συνεργασία με το Center of Photonics & Electronics του Πανεπιστημίου του Cambridge.

«Η εξέλιξη στους τομείς της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας κινείται πραγματικά γρήγορα. Αυτή η συνεργασία βοηθά να αναπτύξουμε εφαρμογές κατάλληλες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όχι μόνο προσφέρει μια πολύ πιο πλούσια εμπειρία στους πελάτες, αλλά αποτελεί επίσης μέρος του σχεδίου μας Destination Zero βοηθώντας μας να προχωρήσουμε προς ένα ασφαλέστερο μέλλον για όλους», δηλώνουν με έμφαση οι ιθύνοντες της JLR._X.A.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά