Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Greentech Challenge by ESU NTUA, με πάνω από 150 προτάσεις συμμετοχής από όλα τα πολυτεχνεία της χώρας. Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 ο τελικός!

Αποτελεί το μεγαλύτερο εθνικό πρόγραμμα πράσινης καινοτομίας για  φοιτητές, ερευνητές, startups και καινοτόμες ΜμΕ και διοργανώνεται από τη Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ με innovation enabler τον τεχνοβλαστό Mantis Business Innovation. 

Οι συμμετέχοντες φιλοδοξούν να αλλάξουν τον κόσμο μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που αφορούν το Περιβάλλον, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στόχος του διαγωνισμού είναι η εκπαίδευση, συμβουλευτική και ανάδειξη των αυτών πρωτοβουλιών, που έρχονται να λύσουν με καινοτομία υπαρκτά προβλήματα, στις παρακάτω θεματικές του διαγωνισμού:

  • Περιβάλλον και Κυκλική Οικονομία
  • Ενέργεια
  • Καινοτόμα Προϊόντα και Προηγμένα Υλικά
  • Έξυπνες & Βιώσιμες Πόλεις
  • Διαχείριση Ελαστικών
  • Ορυκτές Πρώτες Ύλες

Ο διήμερος διαγωνισμός ξεκίνησε χθες και η ομάδα e-ra που αποτελείται από τρεις πεμπτοετείς φοιτητές της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ συμμετείχε με το επιχειρηματικό της πλάνο, παρουσιάζοντας μία διαδικτυακή πλατφόρμα που συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή των αυτοκινήτων.

«Η Electric Era είναι εδώ!» λένε η Νατάσσα, ο Δημήτρης και ο Μάνος, οι φοιτητές που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν την ιδέα μέχρι το επίπεδο του Minimum Viable Product.

Παρακολουθήστε, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 τον τελικό του Greentech Challenge by ESU NTUA  και δείτε ποιοι θα αναδειχθούν φέτος ως οι ηγέτες της πράσινης βιομηχανίας!

Για να τον παρακολουθήσετε, πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου