Επαγγελματικά Νέα

ACEA και ΕΕ διαφώνησαν για τα φορτηγά μηδενικών ρύπων

Οι κατασκευαστές διαφώνησαν με την ΕΕ στο ζήτημα των νέων προτύπων για χώρους στάθμευσης φορτηγών, δηλώνοντας πως αυτά αγνοούν τις ανάγκες των ηλεκτροκίνητων φορτηγών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) συντάχθηκε με 28 άλλους ενδιαφερόμενους (αρκετοί από τους οποίους είναι φορείς εκμετάλλευσης μεταφορών) για να στείλει μια επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους εκπροσώπους των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία εκφράζει κάποιες ανησυχίες. Όπως είναι γνωστό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φιλοδοξεί να δημιουργήσει νέα πρότυπα για ασφαλείς χώρους στάθμευσης φορτηγών στη γηραιά ήπειρο, για να εξασφαλίσει καλές συνθήκες ξεκούρασης για τους Ευρωπαίους οδηγούς. Όμως, στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, οι προτάσεις της, κατά τον Σύνδεσμο Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), δεν λαμβάνουν υπόψη τις μελλοντικές ανάγκες των φορτηγών μηδενικών εκπομπών.

Πρόκειται για τη νέα γενιά φορτηγών, με κοινό στοιχείο τους τη χρήση ισχυρών ηλεκτροκινητήρων για την κίνησή τους. Αυτές οι μονάδες παραγωγής ενέργειας τροφοδοτούνται από ηλεκτρισμό, που βρίσκεται αποθηκευμένος στις μπαταρίες. Ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) τονίζει επίσης τον ρόλο της βελτιωμένης ροής κυκλοφορίας, της καλύτερης υποδομής, της προσαρμογής της εφοδιαστικής αλυσίδας στο μέγεθος και στις διαστάσεις του αυτοκινήτου, της διαθεσιμότητας εναλλακτικών καυσίμων και της καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των τρόπων μεταφοράς.

 

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου