Επαγγελματικά Νέα

Έκτακτες ρυθμίσεις για τις μεταφορές λόγω κορονοϊού

Έκτακτες ρυθμίσεις για παρατάσεις προθεσμιών για τα ΚΤΕΛ, τα τουριστικά λεωφορεία και τα επιβατικά vans με οδηγό, αλλά και για τα φορτηγά με ψυγεία, υπογράφτηκαν στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

 

Πιο συγκεκριμένα, από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών αποφασίστηκε η έκτακτη ρύθμιση θεμάτων φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους μέχρι 4 τόνων για μεταφορά προϊόντων τροφοδοσίας, με βάση την οποία φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους ως τεσσάρων τόνων, η άδεια των οποίων έχει δοθεί για μεταφορά προϊόντων τροφοδοσίας και τα οποία έχουν τοποθετήσει ψυκτικό μηχάνημα, μπορούν να κυκλοφορούν έως τις 30 Απριλίου 2020, δίχως να έχουν δηλώσει την συγκεκριμένη μετατροπή στις αρμόδιες υπηρεσίες. Η απόφαση λαμβάνεται εξαιτίας της ανάγκης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και για να εξυπηρετηθούν ανάγκες μεταφορών προϊόντων για παράδοση στο σπίτι. Μετά την προαναφερόμενη ημερομηνία, οι κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων είναι υποχρεωμένοι να μονιμοποιήσουν τη μετατροπή στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επίσης, παρατείνεται ως τις 30 Ιουνίου 2020 το όριο ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία των των τουριστικών λεωφορείων δημόσιας χρήσης και των επιβατικών vans με οδηγό και των αστικών, ημιαστικών και υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ). Πριν την υγειονομική κρίση, τα προαναφερόμενα οχήματα έπρεπε να αποσυρθούν από την κυκλοφορία μέσα στο χρονικό διάστημα από 16 Μαρτίου ως την 30 Ιουνίου 2020.

Ακόμη, παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020 η δυνατότητα εισαγωγής και κυκλοφορίας για πρώτη φορά μεταχειρισμένων τουριστικών λεωφορείων, προέλευσης εσωτερικού ή κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προδιαγραφών Euro 5 ή νεώτερων.

Τέλος, παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020 (αρχική ημερομηνία 12 Μαΐου) η προθεσμία κατάθεσης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας από τα ΚΤΕΛ, στις αρμόδιες υπηρεσίες μεταφορών και επικοινωνιών.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου