Ο γαλλικός όμιλος ανακοίνωσε ότι την επόμενη χρονιά τα Peugeot Expert, Citroen Dispatch και Opel/Vauxhall Vivaro θα είναι διαθέσιμα στις κατά τόπου αγορές και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Ως γνωστόν, ο γαλλικός όμιλος έχει δεσμευτεί ότι ήδη από φέτος κάθε νέο μοντέλο των Peugeot, Citroen και Opel θα είναι διαθέσιμο σε τουλάχιστον μία ηλεκτροκίνητη έκδοση – plug-in υβριδική ή αμιγώς ηλεκτρική. Το ίδιο ακριβώς… δόγμα ισχύει και στην περίπτωση των επαγγελματικών του οχημάτων, καθώς στόχος των Γάλλων, αλλά και των Γερμανών «συνοδοιπόρων» τους, είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός της γκάμας και των τριών μαρκών με χρονικό ορίζοντα το 2025.

Σε ότι αφορά στα LCV μοντέλα των τριών, ομόσταβλων εταιρειών, οι ιθύνοντες του γαλλικού ομίλου ανακοίνωσαν σήμερα ότι μέσα στο 2020 τα συμπαγή van οχήματά τους – τα Peugeot Expert, Citroen Dispatch και Opel/Vauxhall Vivaro –  θα είναι διαθέσιμα προς πώληση και σε ηλεκτρικές εκδόσεις.

Συγκεκριμένα, η πρώτη από αυτές θα εφοδιάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 50 kWh και η δεύτερη με μία αντίστοιχη των 75 kWh, οι οποίες θα εξασφαλίζουν μέγιστη αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση που θα ανέρχεται στα 200 και 300 χλμ., σύμφωνα με τις μετρήσεις των Γάλλων βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

«Το Groupe PSA προωθεί την ηλεκτροκίνηση στη γκάμα των LCV μοντέλων του, προσφέροντας ηλεκτρικές εκδόσεις στην κατηγορία των μικρών van. Χωρίς συμβιβασμούς στα χαρακτηριστικά τους, η συγκεκριμένη γκάμα θα συμβάλει στην ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης σε αυτόν τον τομέα στην Ευρώπη. Το 2021, ολόκληρη η γκάμα των LCV και των ισοδυνάμων επιβατικών εκδόσεων τους, θα εξηλεκτριστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Xavie Peugeot, Senior Vice-President του Groupe PSA στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων.

Θυμίζουμε ότι τα Peugeot Expert, Citroen Dispatch και Opel/Vauxhall Vivaro βασίζονται στην πλατφόρμα EMP2 του γαλλικού ομίλου «υποστηρίζοντας» θερμικές, plug-in υβριδικές ή και ηλεκτρικές μονάδες κίνησης._Χ.Α.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά