top icon
Επικαιρότητα

1.000.000 μονάδες για τις Mercedes GLK/GLC

Το γερμανικό μοντέλο σπάει ταμεία. Ας είναι καλά οι αγοραστές της Κίνας.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις της Mercedes GLC, αθροιζόμενες με εκείνες της προκατόχου της GLK που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2008, ξεπέρασαν πριν λίγες μέρες το κατασκευαστικό ορόσημο των 1.000.000 μονάδων. Και, συνάμα, της εμπορικές προσδοκίες των δημιουργών τους. Έτσι, αυτή τη στιγμή το εν λόγω μοντέλο καθίσταται ως το πιο δημοφιλές ανάμεσα στην πολυσυλλεκτική -ομολογουμένως- γκάμα των Sport Utility Vehicles της γερμανικής φίρμας.

Στις σχετικές ανακοινώσεις των ανθρώπων της Mercedes επισημαίνεται χαρακτηριστικά πως πάνω από τις μισές GLC που πωλούνται σήμερα ταξινομούνται στην αγορά της Κίνας. Θυμίζουμε πως από το 2011 έως το 2015, η προκάτοχος της GLC παραγόταν και στην Κίνα, εκτός ασφαλώς από το γνώριμο εργοστάσιο των Γερμανών που βρίσκεται στη Βρέμη της Γερμανίας. Κατ΄αντιστοιχία, το ίδιο συμβαίνει εδώ και δύο περίπου χρόνια και με την GLC. Ωστόσο, χάρη στην υψηλή ζήτηση του μοντέλου, η Mercedes ξεκίνησε από φέτος να «συναρμολογεί» την GLC σε συνεργασία με την Velmet Automotive σε μια προηγμένη μονάδα που έχει την έδρα της στην πόλη Uusikaupunki της Φινλανδίας.

Εντός έδρας, πάντως, το γερμανικό SUV «γεννιέται» στην ίδια γραμμή παραγωγής με τις C-Class Saloon/Estate και φυσικά παράλληλα με την GLC Coupe._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ