top icon
Επικαιρότητα

100 χρόνια BMW

Σε μία εκδήλωση για τα 100α της γενέθλια, η BMW Hellas γιόρτασε παράλληλα τα δέκα χρόνια λειτουργίας της BMW Financial Services Hellas, παρουσιάζοντας την νέα σειρά μοντέλων i performance και την ναυαρχίδα 740e.

Η χρονιά που διανύουμε αποτελεί μία επέτειο αλλά και ένα σημείο καμπής για την γερμανική εταιρεία, καθώς αφήνει πίσω της μία εκατονταετηρίδα λαμπρής ιστορίας και προετοιμάζεται για τα επόμενα 100 χρόνια. Όπως δηλώνει και ο πρόεδρος του ΔΣ της BMW A.G.: «Ο καλύτερος τρόπος προετοιμασίας για το μέλλον είναι να το διαμορφώσεις ο ίδιος». Καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει, καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μιας  και η εταιρεία πιστεύει ότι την επόμενη δεκαετία, η βιομηχανία αυτοκινήτου θα αλλάξει ταχύτερα από όσο τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Μέσα λοιπόν στα πλαίσια αυτών των παγκόσμιων εορτασμών (με επίκεντρο την περιοδεία της εκθεσιακής και επικοινωνιακής πλατφόρμας με την ονομασία: «Iconic Impulses,The      BMW Group Future Experience»), έγινε στην χώρα μας η ανάλογη εκδήλωση. Μετά από μία σύντομη αποτίμηση των αποτελεσμάτων της BMW Hellas, αλλά και του χρηματοπιστωτικού παρακλαδιού της, BMW Financial Services Hellas, ακολούθησε μία παρουσίαση της νέας σειράς μοντέλων με την ονομασία, i performance. Νεοφερμένος εκπρόσωπος αυτής της σειράς στην ελληνική αγορά, είναι η plug in υβριδική 740e. Τέλος η εταιρεία είχε μερικά ακόμη νέα, εμπορικού ενδιαφέροντος.

BMW Financial Services Hellas

Το χρηματοπιστωτικό παρακλάδι της εταιρείας ιδρύθηκε το 2006. Σε αυτά τα 10 χρόνια λειτουργίας έχει πραγματοποιήσει χονδρικές χρηματοδοτήσεις στο δίκτυο επισήμων εμπόρων και επισκευαστών της BMW Hellas που αγγίζει τα 2,5 δις ευρώ καθώς και λιανικές χρηματοδοτήσεις άνω των 387 εκ. ευρώ σε παραπάνω από 22.000 πελάτες, μέσω προγραμμάτων όπως τα 3asy Drive και 3asy Drive plus. Συνεχίζοντας αυτήν την πρακτική η εταιρεία παρέχει δύο νέα προγράμματα για κατόχους αυτοκινήτων BMW και Mini. Αυτά είναι το BMW All Inclusive (3,9% επιτόκιο, 5 χρόνια σέρβις, εγγύηση και ασφάλιση για όλη την διάρκεια του προγράμματος και προστασία δανείου) και το All in Mini (4,4% επιτόκιο, 5 χρόνια σέρβις και εργοστασιακή εγγύηση, ασφάλιση για όλη την διάρκεια του προγράμματος και προστασία δανείου), όπου μετά το πέρας του προγράμματος ο πελάτης έχει την επιλογή, να επιστρέψει το αυτοκίνητο χωρίς άλλες υποχρεώσεις, να αποπληρώσει την καταληκτική δόση ή να την αναχρηματοδοτήσει.

BMW i performance

Πιστή σε μία στρατηγική διαρκής τεχνολογικής προόδου, η BMW ξεκίνησε το 2000 με το πρόγραμμα Efficient Dynamics, συνέχισε το 2008 με τα μοντέλα Active Hybrid ενώ το 2013 παρουσίασε την τεχνολογία eDrive και τα μοντέλα της σειράς «i». Όπως έγινε και με τα μοντέλα της σειράς «M Performance», έτσι και τώρα η εταιρεία παρουσιάζει την σειρά «i Performance», που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των μοντέλων «i» με την υπόλοιπη γκάμα. Η τεχνολογία i Performance βασίζεται στον συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα, με δυνατότητα φόρτισης μέσω εξωτερικής παροχής (plug in). Χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίας. Στην πρώτη, ανήκει η 225xe Active Tourer, όπου η παράλληλη τεχνολογία i Performance, προσφέρει συνδυασμένη ιπποδύναμη 225 ίππων και χαρακτηριστικά τετρακίνησης.  Στην δεύτερη, ανήκει η 330e, όπου η εν σειρά τεχνολογία i Performance, προσφέρει συνδυασμένη ιπποδύναμη 252 ίππων και κίνηση στους πίσω τροχούς. Στην τρίτη, συμπεριλαμβάνονται οι X5 xDrive40e 740e xDrive, όπου η εν σειρά τεχνολογία i Performance, προσφέρει συνδυασμένη ιπποδύναμη 313 ίππων και χαρακτηριστικά τετρακίνησης.

BMW 740e i performance

Η σειρά 7 ολοκληρώνεται, καθώς μετά την Μ Performance 760Li xDrive, η τεχνολογία eDrive (ηλεκτροκίνηση και δομή αμαξώματος με στοιχεία κατασκευασμένα από ανθρακονήματα) κάνει το ντεμπούτο της και εδώ με την 740e i performance. To plug in υβριδικό σύστημα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις, με στάνταρ ή μακρύ μεταξόνιο, αλλά και τετρακίνητη παραλλαγή (μόνιμη κατανομή της ροπής σε όλους τους τροχούς μέσω πολύδισκου συμπλέκτη). Ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας των 259 ίππων συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων (o οποίος ενσωματώνεται πλήρως στο 8αρη αυτόματο steptronic κιβώτι), με την συνδυασμένη ισχύ του συστήματος να ανέρχεται στους 327 ίππους και τα 500 Nm ροπής. Χάρις σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου μεικτής χωρητικότητας 9,2 kWh, η ηλεκτρική αυτονομία ανέρχεται στα 48 χλμ., κατά την διάρκεια της οποίας η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται στα 140 χλμ./ώρα, ενώ για την φόρτιση της χρειάζονται 2,4 ώρες σε παροχή 3.7 kW. Xάρις λοιπόν σε αυτή την τεχνολογία, η μέση κατανάλωση της 740e περιορίζεται μόλις στα 2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 45 γρ./χλμ. Με το κόστος της 740e να ξεκινάει από τα 110.749 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι το υβριδικό μοντέλο με τις εξαιρετικές οικολογικές του επιδόσεις, είναι σημαντικά οικονομικότερο σε σχέση με την μικρότερη πετρελαιοκίνητη έκδοση 730d των 125.350 ευρώ.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ