top icon
Επικαιρότητα

3,4 εκ. δολάρια για την Ford Mustang GT της ταινίας «Bullitt» (+video)

H Ford Mustang GT του 1968 που οδηγούσε ο Steve McQueen στο κλασσικό «κυνηγητό» της ταινίας «Bullitt» πουλήθηκε σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ έναντι αντιτίμου που έφτασε τα 3,4 εκ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον marketing manager της εταιρείας δημοπρασιών Mecum Auctions, αυτή ήταν η υψηλότερη τιμή που έχει ποτέ καταβληθεί για την αγορά οποιασδήποτε Mustang στην πολυετή ιστορία του αμερικανικού muscle car. Χωρίς να έχει ανακοινωθεί η ταυτότητα του νέου ιδιοκτήτη της εμβληματικής Mustang GT της ταινίας «Bullitt», το συνολικό κόστος για την αγορά της, μαζί με τις σχετικές αμοιβές και προμήθειες, φτάνει τελικά τα 3,74 εκ. δολάρια.

Στη γνωστή ταινία ο Steve McQueen αποθανατίστηκε οδηγώντας τη συγκεκριμένη Mustang με το παράθυρο κατεβασμένο – για ευνόητους ασφαλώς λόγους. Εντούτοις, στην πραγματικότητα ο αμερικανός ηθοποιός και λάτρης της ταχύτητας οδήγησε ελάχιστα το κουπέ μοντέλο της Ford με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα καθώς στα περισσότερα γυρίσματα πίσω από το τιμόνι της βρέθηκε ο επαγγελματίας κασκαντέρ, Bud Ekins.

Μετά το πέρας των γυρισμάτων το αυτοκίνητο πουλήθηκε σε έναν υπάλληλο της Warner Brothers και μετέπειτα σε έναν ντετέκτιβ από το New Jersey. Ο τελευταίος το πούλησε μέσω αγγελίας που δημοσίευσε το 1974 στο περιοδικό Road & Truck έναντι 6.000 δολαρίων στον Robert Kiernan, ο οποίος και το διατήρησε στην κατοχή του μέχρι και τον θάνατό του το 2014.

Ford Mustang Bullitt

Σύμφωνα με τους The Times, από το 1974 έως και το 2014, ο Robert Kiernan απέρριψε πολλές προσφορές για να πουλήσει το αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης από τον ίδιο τον Steve McQueen.

«Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση να πάρω πίσω την Mustang μου. Θα ήθελα πάρα πολύ να την κρατήσω στην οικογένεια, στην αρχική της κατάσταση, ακριβώς όπως χρησιμοποιήθηκε στην ταινία…», είχε γράψει μεταξύ άλλων σε σχετική επιστολή του ο Steve McQueen απευθυνόμενος στον Kiernan τον Δεκέμβριο του 1977.

Ο Robert Kiernan, σύμφωνα με τους The Times, δεν απάντησε ποτέ στην επιστολή του Steve McQueen, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 7 Νοεμβρίου του 1980 σε ηλικία 50 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέχρι χθες ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και γιος του Robert Kiernan, Sean Kiernan, δήλωσε ότι η μητέρα του οδήγησε το εμβληματικό κουπέ της Ford μέχρι και το 1980, χρονιά που η θρυλική Mustang «έμεινε» από συμπλέκτη. Έκτοτε, η πράσινη Mustang του «Bullitt» δεν οδηγήθηκε ποτέ έχοντας αυτή τη στιγμή στο οδόμετρό της 65.000 μίλια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ