top icon
Επικαιρότητα

350 χλμ./ώρα σε οβάλ πίστα με το ηλεκτρικό Lucid Air (video)

1.000 ίπποι και 350 χλμ./ώρα για το ηλεκτρικό Lucid Air που φιλοδοξεί να κλέψει λίγη από την αίγλη των αμερικανών της Tesla και του Model S.

H Lucid Motors, γνωστότερη στο παρελθόν ως Atieva, είναι μια εταιρεία κατασκευής μπαταριών με έδρα τις ΗΠΑ και κεφαλαιακή στήριξη από την… Κίνα. Το δε Air, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στην Έκθεση της Ν. Υόρκης, είναι ένα πολυτελές και εντυπωσιακό στην όψη σεντάν στο μέγεθος μιας Mercedes E-Class, το οποίο κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.000 ίππους. Οι δε συσσωρευτές ενέργειας, οι οποίοι εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την Samsung, είναι ικανοί να εξασφαλίσουν μια αυτονομία κίνησης έως και 640 χλμ. στη «μεγάλη» έκδοση, σύμφωνα πάντα με τους δημιουργούς του νέου αυτού αντι-Tesla S.

Η εταιρεία αναφέρει πως το νέο Lucid Air θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις των 100 kWh ή 130 kWh. Στη μεγαλύτερη δε, οι δύο ηλεκτροκινητήρες θα εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο πολύ κοντά στα μόλις 2,5 δλ.

Όσο για την τιμή του, η εταιρεία αναφέρει πως οι πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις του Air θα υπερβαίνουν τα 100.000 δολάρια. Η Lucid Motors, η οποία φέρεται να έχει επενδύσει στο εν λόγω εγχείρημα στην Αριζόνα των ΗΠΑ περί τα 700 εκ. δολάρια, σκοπεύει να κατασκευάσει τα πρώτα Air μέσα στο 2018. Από αυτά, τα πρώτα 255 θα φέρουν την ονομασία Launch Edition και θα κοστίζουν, χάρη στον ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό τους, σχεδόν 160.000 δολάρια. Ήδη η εταιρεία δέχεται από τώρα προκαταβολές ύψους 25.000 δολαριών(!) για το «κλείσιμο» των προαναφερθέντων αντιτύπων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Lucid Motors θα είναι η αποκλειστική προμηθεύτρια των μπαταριών με τις οποίες κινούνται τα μονοθέσια του Π.Π. της Formula E τις αγωνιστικές σεζόν 2018-2019 και 2019-2020.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το Air των 1.000 ίππων να πραγματοποιεί τις πρώτες δοκιμές ευστάθειας σε υψηλές ταχύτητας στην οβάλ πίστα TRC στο Οχάιο των ΗΠΑ «πιάνοντας» για την περίσταση την ταχύτητα των 350 χλμ./ώρα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ