top icon
Επικαιρότητα

5η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου (8-16 Νoεμβρίου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού)

Όλα τα νεώτερα για το γεγονός της χρονιάς στον χώρο του αυτοκινήτου ύστερα από την καθιερωμένη επίσημη παρουσίασή του στον Τύπο από τον ΣΕΑΑ

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων –Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) παρουσίασε στις 15 Οκτωβρίου, στον γνώριμο και φιλικό χώρο της «Αίγλης» του Ζαππείου, το επίσημο πρόγραμμα της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου. Το Αthens International Motor Show ξεκίνησε το 1995 και διοργανώνεται για πέμπτη φορά στη χώρα μας, ενώ διεξάγεται κάθε διετία και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των επίσημων εκθέσεων του ΟΙCA. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που φιλοξενούσε την έκθεση τα τελευταία χρόνια και ανταποκρινόταν στις ανάγκες της παρά το μεγάλο πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης, δεν ήταν διαθέσιμο φέτος λόγω της προετοιμασίας του για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Έτσι, επιλέχθηκαν από τον ΣΕΑΑ οι κτιριακές εγκαταστάσεις και οι χώροι του πρώην ανατολικού αεροδρομίου του Ελληνικού, οι οποίες είχαν επιτυχημένα χρησιμοποιηθεί και από εκθέτες άλλων προϊόντων ή και ομοειδών του αυτοκινήτου, με πολύ καλά αποτελέσματα.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από το Σάββατο 8 Νοεμβρίου ως την Κυριακή 16 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδι, με τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ για τους ενήλικες και 4 ευρώ για τα παιδιά. Ημέρα των δημοσιογράφων έχει οριστεί η 7η Νοεμβρίου, με το ως άνω ωράριο, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν την ίδια μέρα στις 7 το βράδι παρουσία της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Παπανδρέου, του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Βερελή, του υφυπουργού Οικονομίας κ. Φωτιάδη και του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Κουλούρη.

Η φετινή διοργάνωση θα αξιοποιήσει εκθεσιακούς χώρους συνολικής επιφάνειας 40.000 τετραγωνικών μέτρων και αναμένεται πως θα προσελκύσει περισσότερους από 300.000 επισκέπτες, ξεπερνώντας για άλλη μια φορά σε αριθμούς τα μεγέθη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Τα εκθέματα θα περιμένουν τους φίλους του αυτοκινήτου σε τέσσερα νέα εκθεσιακά κτίρια, εκ των οποίων τα τρία θα φιλοξενούν τα μοντέλα των κατασκευαστών, ενώ το ένα θα στεγάσει όλα τα περίπτερα αξεσουάρ, ανταλλακτικών, εξοπλισμού συνεργείων και άλλων παρεχόμενων υπηρεσιών. Τα τελευταία προϊόντα τους θα παρουσιάσουν συνολικά 38 εργοστάσια, ανάμεσα στα οποία δεν θα είναι η Porsche και η Renault.

Παρέλαση μοντέλων και concept cars
Tα πιο ενδιαφέροντα και πολυαναμενόμενα ίσως μοντέλα της ελληνικής αγοράς, το νέο Οpel Astra και το Volkswagen Golf πέμπτης γενιάς, θα είναι στο Ελληνικό περιμένοντας τους επισκέπτες που θέλουν να τα γνωρίσουν από κοντά. Τον δικό τους χώρο στα πολυτελή περίπτερα των εταιρειών θα έχουν ακόμη το Fiat Idea, το ΚIA Picanto, τα Mazda 3 και RX8, τα Daewoo Lacetti, Nubira και Εvanda, το Chrysler Crossfire και η Αlfa GT, η Lancia Ypsilon και το νεοαφιχθέν Fiat Panda. Η παρέλαση συνεχίζεται με το Peugeot 307 CC, την δίλιτρη Jaguar X –Type diesel, το Smart Forfour, το Rover Streetwise 1.4, το Τoyota Prius II και το Ford Focus C-Max. Οι φίλοι της Formula 1 θα δούν στην 5η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου τα μονοθέσια της ΒAR και της Toyota, ενώ τα concept cars και τα συναρπαστικά σπορ μοντέλα δεν πρόκειται να απουσιάσουν, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη και μόνο με την λαμπερή εμφάνισή τους: Ford GT 40, Bentley Continental GT, Nissan 350 Z, Μitsubishi Lancer EVO VIII, Honda Civic Type R ETCC, Citroen Xsara WRC & Ford Focus WRC, Scoda Fabia WRC, Audi Nuvolari Quattro, Mercedes F400 Carving, Peugeot Hoggar, Suzuki Concept-S, Chrysler PT Cruiser 6T Turbo και το Hyundai Santa Fe με τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

Στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο του Ελληνικού η Έκθεση θα έχει εύκολη οδική πρόσβαση για τους επισκέπτες, μέσω της λεωφόρου Βουλιαγμένης και το παρκάρισμα δεν θα αποτελέσει πρόβλημα: O ΣΕΑΑ έχει εξασφαλίσει για την εξυπηρέτηση των αυτοκινήτων του κοινού την πίστα του αεροδρομίου. Στους χώρους του αεροδρομίου θα βρούν επίσης φιλόξενη γωνιά οι εκδηλώσεις που θα γίνουν παράλληλα με την Έκθεση και που θα περιλαμβάνουν test drive επιβατικών, 4X4 και SUV αυτοκινήτων, παιγνίδια πλοήγησης και παρέλαση κλασικών μοντέλων. Το παρών θα δώσει και η Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης των Τεχνικών Εκδόσεων «4T Safetrack», πραγματοποιώντας επίδειξη τεχνικής και ασφάλειας.

Χορηγός της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου είναι η εταιρεία Αlpha Copy AE (Nokia), που κατά την διάρκειά της θα παρουσιάσει στο κοινό δύο νέα προϊόντα, το κινητό αυτοκινήτου Νokia 810 και μια καινούργια κινητή παιχνιδομηχανή. Ανάδοχος του μεγαλύτερου αυτοκινητιστικού γεγονότος της διετίας στην Ελλάδα είναι η εταιρεία ΕΧΡΑ Εκθέσεις /Συνέδρια._

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ