top icon
Επικαιρότητα

7:20 «έγραψε» το Tesla Model S Plaid στο Nurburgring

Η αμερικάνικη εταιρεία επιβεβαίωσε πως η «πειραματική» έκδοση Plaid του Model S σταμάτησε τα χρονόμετρα στο Nurburgring στο εντυπωσιακό 7:20. Δηλαδή 22 δλ. νωρίτερα από τη νέα Porsche Taycan.

Οι φήμες που ήθελαν το Tesla Model S με την «πειραματική» μονάδα κίνησης Plaid να συνθλίβει την επίδοση της Porsche Taycan στο Nurburgring επιβεβαιώθηκαν προ ολίγου από τα πλέον επίσημα χείλη. Πιο συγκεκριμένα, με σχετική της ανακοίνωση στις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης εταιρεία δήλωσε πως το Tesla Model S Plaid πέτυχε επίδοση 7 λεπτών και 20 δλ. στα 20+ χλμ. της γερμανικής πίστας-ειδικής διαδρομής.

Θυμίζουμε ότι ο χρόνος ρεκόρ στην κατηγορία των 4θυρων EV που πέτυχε η νέα Porsche Taycan ήταν 7:42.34.

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, η Tesla ανακοίνωσε πως θα προβεί σε ορισμένες αναβαθμίσεις στο πρωτότυπο Model S Plaid προσδοκώντας πως στη νέα επίσκεψή της στο ‘Ring τον επόμενο μήνα, η επίδοση του πρωτοτύπου στον έναν flat-out γύρο θα κατέβει στο 7:05!

Θέλοντας να ιντριγκάρει ακόμα περισσότερο το κοινό, η εταιρεία του Elon Musk έδωσε στη δημοσιότητα και δύο φωτογραφίες-γραφήματα στα οποία απεικονίζεται τόσο η διαμήκης επιτάχυνση κατά τη διάρκεια του… καυτού γύρου, όσο και η απόδοση των ηλεκτροκινητήρων του στα διάφορα σημεία της πίστας.

Tesla Model S Plaid - Nurburgring

Tesla Model S Plaid - Nurburgring

Εδώ, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η μέγιστη τιμή φαίνεται να αγγίζει τα 500 kW, δηλαδή τους 680 ίππους.

Όπως ανέφερε με σχετικό «τιτίβισμά» του ο Elon Musk, η έκδοση Plaid τροφοδοτείται από μια μονάδα κίνησης αποτελούμενη από τρεις στο σύνολο ηλεκτροκινητήρες – διάταξη που θα δούμε από του χρόνου να υιοθετείται τόσο στα Model S και Model X, όσο και στο νέο Roadster.

Όπως ανέφεραν… αυτόπτες μάρτυρες, το πρωτότυπο Model S Plaid που «έγραψε» στο ‘Ring την ως άνω επίδοση ήταν εφοδιασμένο με μερικά έξτρα καλούδια – πέραν των τριών κινητήριων μονάδων – όπως κεραμικούς δίσκους και φαρδύτερα ελαστικά._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ