top icon
Επικαιρότητα

800 ίπποι για τη διάδοχο της Ferrari F12 Berlinetta

Οι Ιταλοί δείχνουν να είναι καθ’ όλα έτοιμοι για το ντεμπούτο της νέας F12 με τις πρώτες ανεπίσημες διαρροές που αφορούν στις τεχνικές περγαμηνές της να είναι ήδη στον «αέρα».

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, η Ferrari έχει ήδη παρουσιάσει τη διάδοχο της F12 Berlinetta σε «εκλεκτούς» της πελάτες σε μια κεκλεισμένων των θυρών εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μόλις μέρες –που αλλού;- στο Μαρανέλο. Πηγές με γνώση στο όλο θέμα που έδωσαν το «παρών» στη… μυστική αυτή παρουσίαση, οι οποίες, όμως, δεν έχουν ακόμα αποκαλύψει την ταυτότητά τους, αναφέρουν σε σχετικές αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο πως ο γνωστός ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας της F12 Berlinetta ζει και… βασιλεύει και στο διάδοχο μοντέλο, το οποίο ανφέρεται με τις ονομασίες F12MF152M και V12 Sport. Με τη διαφορά, ότι ο κυλινδρισμός του έχει «ανέβει» σε σχέση με το παρελθόν κατά 200 κ.εκ. φτάνοντας αισίως τώρα τα 6,5 λίτρα. Χάρη σε εκτεταμένες αλλαγές στα… ενδότερα του ιταλικού διαμαντιού, η απόδοση έχει φτάσει στους 800 ίππους και η διαθέσιμη ροπή στα 718 Nm. Θυμίζουμε ότι η ισχύς στη σημερινή εκδοχή του συνόλου ανέρχεται στους 730 ίππους στην F12 Berlinetta και στους 770 ίππους στην F12tdf.

Στη φερόμενη, και σε κάθε περίπτωση ανεπίσημη, αυτή πρεμιέρα της νέας F12… ψιθυρίστηκε πως το νέο ιταλικό super θα μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ/ώρα σε χρόνο κάτω από 3 δλ., ενώ τα πρώτο «200αρι» θα ολοκληρώνεται σε χρόνο μικρότερο των 8 δλ. Από εκεί και πέρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, χάρη στις δέουσες αναβαθμίσεις που έχει δεχτεί, θα πραγματοποιεί αισθητά πιο γρήγορα τη διαδοχή των σχέσεων (κατά 40% στα κατεβάσματα και κατά 30% στα ανεβάσματα) σε σχέση με το σημερινό. Επίσης, όπως συμβαίνει και με τη «σημερινή» F12tdf, η νέα εκδοχή του μοντέλου θα είναι εφοδιασμένη –σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές- με σύστημα τετραδιεύθυνσης.

Σε ότι αφορά στο χρόνο της επίσημης αποκάλυψης της νέας F12, ας μην αποκλείσουμε την πιθανότητα οι Ιταλοί να επιλέξουν την επερχόμενη «ευρωπαϊκή γιορτή της αυτοκίνησης», που θα ανοίξει τις πύλες της στην κοσμοπολίτικη Γενεύη στις αρχές του επόμενου κιόλας μήνα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ