top icon
Επικαιρότητα

8ετή εγγύηση για την μπαταρία του i3 προσφέρει η BMW

Η BMW επεκτείνει στα 8 χρόνια ή/και τα 160.000 χλμ. την εγγύηση που προσφέρει για την μπαταρία που τροφοδοτεί με ενέργεια το ηλεκτρικό i3.

Έξι χρόνια έχουν περάσει από το εμπορικό ντεμπούτο του ηλεκτρικού i3 και σήμερα η γερμανική εταιρεία έρχεται να «εξαργυρώσει» την εμπειρία που έχει αποκτήσει από την κυκλοφορία περισσότερων από 165.000 αντιτύπων του μοντέλου – πολλά από τα οποία έχουν ήδη διανύσει περισσότερα από 200.000 χλμ. – διευρύνοντας την εγγύηση καλής λειτουργίας που προσφέρει για τον συσσωρευτή ενέργειας του μικρού EV της.

Πιο συγκεκριμένα, για το σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς, η εγγύηση που παρέχεται για την μπαταρία ανέρχεται πλέον στα 8 χρόνια ή τα 160.000 χλμ., έναντι 100.000 χλμ. που ήταν έως τώρα. Θυμίζουμε ότι η πρώτη γενιά του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου του Βαυαρού κατασκευαστή τροφοδοτούνταν από μια μπαταρία 21,6 kWh, η δεύτερη από μια μεγαλύτερη με ενεργειακό περιεχόμενο 33,2 kWh και η νεότερη από μια νέα με αποθηκευτική ικανότητα 42,2 kWh.

BMW i3

Σύμφωνα με την BMW, ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας του νέου i3 έως και το 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε οικιακή πρίζα ανέρχεται στις 15 ώρες. Με τη χρήση του BMW i Wallbox ο χρόνος για το ίδιο ποσοστό φόρτισης κατεβαίνει στις 3,2 ώρες, ενώ μέσω σύνδεσης σε σταθμό ταχείας φόρτισης σε εναλλασσόμενο ρεύμα απαιτούνται κάτι περισσότερο από 40 μόλις λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το BMW Group κατάφερε να αναπτύξει βιώσιμες λύσεις για την επαναχρησιμοποίηση των μπαταριών του i3 που πλέον δεν είναι κατάλληλες για απαιτητική χρήση σε αυτοκίνητα. Έτσι, πολλές από αυτές χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή από τους Βαυαρούς στο εργοστάσιό τους που βρίσκεται στη Λειψία ως μονάδες αποθήκευσης πράσινης ενέργεια η οποία παράγεται τοπικά με την αρωγή ανεμογεννητριών.

BMW i3

Το πρωτότυπο i3 Urban Suite στην CES

Η BMW πρόκειται να παρουσιάσει στην έκθεση ηλεκτρονικών προϊόντων Consumers Electronics Show που θα πραγματοποιηθεί στο Λ. Βέγκας των ΗΠΑ μια πρωτότυπη εκδοχή του i3 με την ονομασία Urban Suite. Για την περίσταση, οι σχεδιαστές της γερμανικής εταιρείας πήραν ένα BMW i3 διαμορφώνοντας το εσωτερικό του με τρόπο ώστε να αποπνέει την αίσθηση ενός «boutique hotel», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι δημιουργοί του. Στόχος του όλου εγχειρήματος ήταν να δημιουργηθεί ένας φιλόξενος χώρος που να αποτελεί το ιδανικό μέρος για ξεκούραση, ψυχαγωγία ή ακόμα και εργασία με τις ανάλογες ρυθμίσεις.

BMW i3 Urban Suite

Αυτό επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, με την προσθήκη στοιχείων στην καμπίνα, όπως το μεγάλο πίσω κάθισμα-πολυθρόνα, το υποπόδιο, το οποίο καταλαμβάνει τη θέση του εμπρός δεξιού καθίσματος, σύνδεσης 5G, αλλά και μίας οθόνης που αναδιπλώνεται από την οροφή του οχήματος. Την ίδια στιγμή, υφάσματα που περιέχουν ανακυκλωμένα υλικά συνδυάζονται με πιστοποιημένο ξύλο και δέρμα επεξεργασμένο με ελαιόλαδο, ενώ τα πατάκια κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ