top icon
Επικαιρότητα

Αγορά αυτοκινήτου: αρχίζουν οι «εξιρροπήσεις»

Σταδιακές μικρές αυξήσεις της λιανικής τιμής των αυτοκινήτων και μείωση των τιμών των ανταλλακτικών τους από τα 1600 κυβικά και άνω φέρνει η επόμενη τριετία

«Μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια οι λιανικές τιμές των αυτοκινήτων θα αυξηθούν από 4% ως 6%», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων κ. Ανδρικόπουλος, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Κουλούρη. Οι αυξήσεις που θα προκύψουν έχουν ως κύριο στόχο την εξισσορόπηση των τιμών σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Όπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα οι εργοστασιακές τιμές λόγω της μέχρι πρόσφατα υψηλότερης φορολογίας, ήταν σε πολλές περιπτώσεις σημαντικά χαμηλότερες από τις αντίστοιχες των ευρωπαϊκών αγορών. Το γεγονός αυτό, αλλά και η εφαρμογή από τις αρχές Οκτωβρίου του νέου κανονισμού για τη διανομή των αυτοκινήτων, οδηγεί τους κατασκευαστές στην εξάλειψη πλέον αυτών των διαφορών.

Ανταλλακτικά

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων κ. Νεράτζη, με τον οποίο και συζήτησε τις εξελίξεις στην αγορά των ανταλλακτικών. Οι νέες διατάξεις για το Βlock Exemption, που επιβάλλουν την ισοδύναμη αντιμετώπιση ισοδύναμων –με το λογότυπο του κατασκευαστή ή τρίτων εταιρειών- ανταλλακτικών, θα μειώσουν εξ αντικειμένου τις τιμές. Από τις μειώσεις αυτές θα ωφεληθούν περισσότερο οι κάτοχοι αυτοκινήτων από 1.600 κ.εκ. και άνω, αφού στις κατηγορίες αυτές οι τιμές είναι από τις υψηλότερες σε σύγκριση με τα κράτη της Ε.Ε. Όσο αφορά στα αυτοκίνητα από 900 κ.εκ. ως 1.400 κ.εκ., οι λιανικές τιμές των ανταλλακτικών τους είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη και δεν θα επηρρεαστούν ιδιαίτερα «προς τα κάτω». (Photo AP)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ