top icon
Επικαιρότητα

Ακριβότερο από ΒMW i3 και Nissan Leaf το νέο Opel Ampera-e

Το ηλεκτρικό Ampera-e της Opel «πήρε» τιμή στην αγορά της Νορβηγίας.

Στα 33.100 ευρώ, σύμφωνα με τις τρέχουσες ισοτιμίες, ορίστηκε η τιμή εκκίνησης του νέου Ampera-e στη Νορβηγία, η οποία θα είναι και η πρώτη χώρα της γηραιάς ηπείρου στην οποία θα λανσαριστεί από την προσεχή άνοιξη το νέο «κόμπακτ» ηλεκτρικό μοντέλο της Opel. Και για να έχει κανείς ένα απτό μέτρο σύγκρισης αυτή τη στιγμή το BMW i3 εκκινεί στη Νορβηγία από τα 29.600 ευρώ και το Nissan Leaf από τα 22.700 ευρώ. Σύμφωνα με την Opel, η Νορβηγία επιλέχτηκε ως η πρώτη χώρα προκείμενου το νέο Ampera-e να ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία για λόγους που συνδέονται άμεσο τόσο με το ανεπτυγμένο δίκτυο υποστήριξης των αυτοκινήτων του είδους (βλ. σταθμοί φόρτισης), όσο και με την υψηλή δημοτικότητά τους, καθώς ήδη σχεδόν 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα βρίσκονται στους δρόμους της. Ή, για να το θέσουμε και διαφορετικά, για κάθε 100 καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται σήμερα στη χώρα, πάνω από τα 15 είναι ηλεκτρικά.

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πως οι επόμενες χώρες στις οποίες το νέο Ampera-e θα πατήσει του τροχούς του θα είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Ελβετία. Από τα τέλη του 2017 και εξής και με δεδομένη την αύξηση της παραγωγής του μοντέλου (σ.σ.: το Ampera-e, όπως και το δίδυμο Bolt της Chevrolet, κατασκευάζονται στο Michigan των ΗΠΑ), η Opel θα «φέρει» το νέο ηλεκτρικό της… παιδί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις πιστοποιήσεις με βάση τον New European Driving Cycle (NEDC), η αυτονομία κίνησης που εξασφαλίζει το Ampera-e φτάνει τα 500 χλμ. Μολαταύτα, όπως σημειώνει και ο ίδιος ο κατασκευαστής, η παραπάνω τιμή διαφοροποιείται ανάλογα με το στιλ οδήγησης και ποικίλους εξωτερικούς παράγοντες._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ