top icon
Επικαιρότητα

Ακυρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης ανακοίνωσαν τη ματαίωση της μεγαλύτερης γιορτής της αυτοκίνησης στην Ευρώπη, εξαιτίας των αυστηρών οδηγιών που έλαβαν από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές με φόντο τον διαβόητο ιό Covid-19.

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ανοίξει τις πύλες της την προσεχή Τρίτη, υποχρεώθηκαν να ματαιώσουν την τέλεσή της μετά την απόφαση των υγειονομικών αρχών της Ελβετίας και της κυβέρνησης της χώρας να απαγορεύσουν την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στις οποίες μπορούν να παραστούν πάνω από 1.000 άτομα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η απόφαση είναι οριστική, ενώ όπως υπογραμμίζουν καλά πληροφορημένες πηγές με γνώση στο όλο ζήτημα, δεν προβλέπεται μετάθεση της έκθεσης σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

«Οι εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας με περισσότερους από 1.000 ανθρώπους απαγορεύονται και η απαγόρευση θα τεθεί σε άμεση ισχύ και θα εφαρμοστεί τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου», αναφέρουν στις ανακοινώσεις του οι αρμόδιες ελβετικές αρχές.

Στην ανακοίνωσή της, η διοργανώτρια αρχή αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Λυπούμαστε για αυτή την κατάσταση, αλλά η υγεία όλων των συμμετεχόντων είναι η πρώτη προτεραιότητα των εκθετών μας. Πρόκειται για περίπτωση ανωτέρας βίας και τεράστια απώλεια για τους κατασκευαστές που έχουν επενδύσει μαζικά στην παρουσία τους στη Γενεύη. Ωστόσο, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κατανοήσουν αυτήν την απόφαση.»

(Διαβάστε εδώ την επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών της έκθεσης)

Αυτή τη στιγμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελβετία που σχετίζονται με τον Covid-19 έχουν ανέλθει σε 15, ενώ περισσότερα από 100 άτομα έχουν τεθεί σε καθεστώς καραντίνας.

Στη Γενεύη έχει την έδρα του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το μεγαλύτερο έργο για τον περιορισμό του Covid-19 και των επιπτώσεών του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα εκδήλωση για την ανάδειξη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020 (Car Of The Year 2020), η οποία θα ελάμβανε χώρα στις 3 το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση στο περιθώριο της Geneva International Motor Show 2020, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και σε χώρο που δεν θα σχετίζεται με την ελβετική πόλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ