top icon
Επικαιρότητα

«Αλλαγή φρουράς» για τo εργοστάσιο του Groupe Renault στο Flins (+video)

To Groupe Renault προχωρά στο μετασχηματισμό του εργοστασίου του στο Flins της Γαλλίας, στο οποίο παράγονται σήμερα τα Zoe και Nissan Micra, με στόχο τη δημιουργία μιας μονάδας κυκλικής οικονομίας με την ονομασία Re-Factory.

Σύμφωνα με τη Renault και παρά τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων της, η γνώριμη μονάδα κατασκευής οχημάτων του γαλλικού ομίλου στο Flins θα σταματήσουν να παράγουν αυτοκίνητα και θα μετασχηματιστούν σταδιακά σε μονάδες κυκλικής οικονομίας.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας πρότυπης μονάδας, με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030, η οποία θα θέσει στο επίκεντρό της τέσσερις δραστηριότητες που περιγράφονται από τους ανθρώπους της Renault με τις χαρακτηριστικές ονομασίες Re-Trofit, Re-Energy, Re-Cycle και Re-Start. Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Re-Trofit θα συγκεντρώσει όλες τις δραστηριότητες που θα δώσουν τη δυνατότητα επέκτασης της διάρκειας ζωής των οχημάτων, σε συντονισμό με το τμήμα Re-Cycle, για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης της ροής χρησιμοποιημένων ανταλλακτικών και υλικών στην ίδια μονάδα. Επίσης, θα ενσωματώνει ένα τμήμα για την «μετασκευή» οχημάτων που θα κινούνται από μονάδες με μικρότερο ή μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, καθώς και μία υπηρεσία για την κατασκευή σπάνιων ανταλλακτικών με την αρωγή 3D εκτυπωτών.

Re-Factory - Groupe RenaultΑπό τη μεριά του, το τμήμα Re-Energy θα αναπτύξει ποικίλες εφαρμογές που σχετίζονται με τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης της πρώτης διάρκειας ζωής τους. Το τμήμα Re-Cycle θα ασχοληθεί με την ανακύκλωση και την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων, ενώ τέλος για το τμήμα Re-Start στόχος είναι η βελτίωση της τεχνογνωσίας στον βιομηχανικό τομέα αλλά και επιτάχυνση της έρευνας και της καινοτομίας στην κυκλική οικονομία.

Το Re-Factory, που θα αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά από το 2021 έως και το 2024, θα ενσωματώνει επίσης ένα μεγάλο δίκτυο νεοφυών επιχειρήσεων.

«Με το Re-Factory, το Flins θα γίνει για την Ευρώπη το σημείο αναφοράς για την κυκλική οικονομία και θα επιτρέψει στον όμιλο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι φορείς της κινητικότητας και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτό το εργοστάσιο, με στόχο το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030, ευθυγραμμίζεται πλήρως με την παγκόσμια στρατηγική του ομίλου, συνδυάζοντας την κυκλική οικονομία, τη μείωση των εκπομπών, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη δημιουργία νέων δραστηριοτήτων» δήλωσε ο Luca de Meo, Διευθύνων Σύμβουλος της Renault.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ