top icon
Επικαιρότητα

Alpine A110: Η επιτυχία της θα κρίνει τα επόμενα βήματα της μάρκας

Οι Γάλλοι της Renault έχουν θέσει ήδη σαφείς στόχους όσον αφορά τόσο στη νέα Α110, όσο και στην κίνηση για επανασύσταση της θρυλικής μάρκας στο σύγχρονο αυτοκινητικό στερέωμα.

Αναμφίβολα, μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις που «βγήκαν» από το φετινό Σαλόνι της Γενεύης ήταν η πρεμιέρα της νέας A110, ενός «κεντρομήχανου» σπορ κουπέ αυτοκινήτου με το οποίο οι Γάλλοι του Renault Group επιχειρούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο το εμβληματικό σήμα της Alpine εισβάλλοντας σε μια «ειδική» κατηγορία οχημάτων. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας των Alpine και Renault Sport, Christophe Deville, η νέα Α110 «είναι κάτι περισσότερο από μια άσκηση με νοσταλγικό περιεχόμενο», καθώς από την επιτυχία της θα κριθεί το μέλλον της μάρκας.

«Για να πετύχουμε, πρέπει να επικεντρωθούμε στην ποιότητα, στην αξιοπιστία και στην αποδοτικότητα. Ξέρουμε ήδη πως αν αποτύχουμε σε  κάποιον από τους παραπάνω τομείς, αυτό θα σημάνει αυτομάτως πως στο μέλλον δεν θα υπάρξουν άλλα μοντέλα της Alpine. Στα πλαίσια του Renault Group, η Alpine οφείλει να είναι μια κερδοφόρα μάρκα. Πιστεύουμε πως αυτό θα γίνει πραγματικότητα με άλλους κατασκευαστές να ακολουθούν τα βήματά μας», ξεκαθάρισε ο Christophe Deville.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για τη νέα Alpine A110 των 252 ίππων

Σκιαγραφώντας το προφίλ του αυτοκινήτου, ο Γάλλος δήλωσε πως απευθύνεται «σε άντρες κοντά στα 45 ή και παραπάνω, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν στην κατοχή του μια Porsche και σίγουρα πάνω από ένα αυτοκίνητο. Συνήθως σε αυτή την περίπτωση έχει κανείς στην κατοχή του ένα εξαιρετικά ικανό αυτοκίνητο στην πίστα, το οποίο όμως δεν μπορεί να το οδηγήσει σε καθημερινή βάση. Ή, επίσης, ένα αυτοκίνητο που είναι πραγματικά εκπληκτικό σε ποιότητα, με ισχυρό κινητήρα αλλά με πολύ μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με την Α110».

Όπως αποκάλυψε ο Christophe Deville, η νέα A110 θα κοστίζει στη Γαλλία στην «αρχική» έκδοση Premiere Edition, η οποία θα… αναπαραχθεί σε μόλις 1.955 αντίτυπα, 58.000 ευρώ. Θυμίζουμε πως η γαλλική εταιρεία στοχεύει να πουλήσει μέσα στο 2017 περί τα 5.000 κομμάτια, ενώ από το 2018 και μετά περί τις 3.000 A110 σε ετήσια βάση.  

Και για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, το 2016 η Alfa Romeo κατάφερε να ταξινομήσει μόλις 1.198 αντίτυπα της 4C στην Ευρώπη και η Porsche 3.032 για λογαριασμό της νέας 718 Cayman._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ