top icon
Επικαιρότητα

“10 Years ART”: Με την αύρα της νιότης

Διαβάστε την εμπειρία του συνεργάτη μας στην Θεσσαλονίκη, Γιώργου Παπαδόπουλου, από την μεγάλη γιορτή της Aristotle Racing Team για τα 10 χρόνια της ομάδας, η οποία μας κάνει περήφανους στον διαγωνισμό Formula Student, αλλά δείτε και πως την αποτύπωσε μέσα από τον φακό του…

 

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, Λιμάνι Θεσσαλονίκης.  Νεαρά ζευγαράκια περπατούν πιασμένα αγκαλιά, παρέες αγοριών στρίβουν καπνό και λογομαχούν για θέματα ουσίας, θέματα της ηλικίας.

Κείμενο, φωτογραφίες: Γιώργος Παπαδόδουλος

Όλοι μαζί προχωράμε ως το τέλος του δρόμου, εκεί όπου οι αποθήκες Γ και Δ είναι σημείο συνάντησης για διάφορες εκδηλώσεις. Η αίσθηση ήταν σα να πήγαινες σε συναυλία στο λιμάνι. Η έντονη κινητικότητα στην είσοδο της αποθήκης Γ έδειχνε πως φτάναμε στον προορισμό μας, τα κιτρινόμαυρα μπαλόνια στα δεξιά και ένα πανό στα αριστερά του τοίχου της εισόδου ενημέρωναν για το τι μέλλει γενέσθαι στο εσωτερικό. 

Μπαίνοντας στην αποθήκη η υποδοχή ήταν υποδειγματική, με την καρτέλα M.M.E. περιλαίμια βρεθήκαμε στον χώρο μαζί με άλλους σαν να υπήρχε μια αόρατη κυλιόμενη σκάλα η οποία μας προωθούσε στο εσωτερικό. Αγόρια με τιράντες και ξύλινα παπιγιόν, μέλη της ART, πηγαινοερχόντουσαν ανάμεσα στον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο τόσο στο ισόγειο όσο και στον επάνω όροφο. Στην σκηνή ξεκινούσε η παρουσίαση των 10 χρόνων ART (Aristotle Racing Team) και η βράβευση όλων αυτών που στο πέρασμα αυτής της δεκαετίας συνεισφέραν στο ξεκίνημα, στήριξαν την πορεία και είναι υπαίτιοι για την τεράστια επιτυχία που γνώρισε η ομάδα.

Πανεπιστημιακοί, καθηγητές, υπεύθυνοι των πέντε αγωνιστικών ομάδων, ο δήμος Θεσσαλονίκης, χορηγοί και υποστηρικτές όλοι μαζί στο νήμα που έφερε την ART στην αποθήκη Γ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Ένα νήμα με κόμπους όπως αποκάλυψαν οι πρωταγωνιστές, τους οποίους όμως έλυσαν δείχνοντας επιμονή και υπομονή. Μαζί με τα πολλά υποσχόμενα υπέροχα νιάτα της ART μια ξεχωριστή ομάδα περίμενε στα αριστερά της σκηνής την ώρα της. Οι μαθητές της Infinite Racing, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές για το 2016  στο «F1 in Schools», ανέβηκαν στην σκηνή και βραβεύτηκαν από τον κ. Τσουλφά Τριαντάφυλλο, Γενικό Γραμματέα του θεσμού στην Ελλάδα «Αυτοκίνητο της Χρονιάς». 

Στα αριστερά της αίθουσας τα 5 μονοθέσια παρατεταμένα στην σειρά στο τέλος της οποίας και σε περίοπτη θέση «πόζαραν» τα πιο σημαντικά κύπελλα και βραβεία της δεκάχρονης διαδρομής. Στον επάνω όροφο μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας αποτύπωνε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο την δυναμική παρουσία της ARTστο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Το αντίστοιχο ντοκιμαντέρ που αποδείκνυε του λόγου το αληθές προβλήθηκε στο απέναντι κτήριο, στην αποθήκη Δ. Στο τέλος όλων αυτών η επισφράγιση έγινε όπως αρμόζει στα νιάτα, με ένα πάρτι για να γιορτασθούν τα πρώτα δέκα χρόνια και να δοθούν οι υποσχέσεις για τα χρόνια που έρχονται.

Ναι, πέρασαν 10 χρόνια από όταν η αγωνιστική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε αυτό το ατέρμονο ταξίδι στο άγνωστο, του οποίου η επέτειος ήταν απλά ένας μικρός σταθμός. Καλή συνέχεια παιδιά, είμαστε δίπλα σας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ