top icon
Επικαιρότητα

Ανάκληση 40.000 Maserati στις ΗΠΑ λόγω πιθανού κινδύνου εκδήλωσης φωτιάς

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ανάκληση μοντέλων  για την ιταλική εταιρεία σε λιγότερο από 12 μήνες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με την National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), 39.381 ιδιοκτήτες μοντέλων στις ΗΠΑ καλούνται μέσω ηλεκτρονικών επιστολών που απέστειλε η Maserati Β. Αμερικής να επισκεφτούν το επίσημο δίκτυο της μάρκας προκειμένου να επιδιορθωθεί πρόβλημα στον ηλεκτρικό μηχανισμό μέσω του οποίου ρυθμίζονται τα εμπρός καθίσματα στα μοντέλα Quattroporte, Ghibli και Levante. Τα εν λόγω οχήματα έχουν χρονολογία κατασκευής από το 2014 έως και το 2017, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία εξέδωσε μια ακόμα «διαταγή» ανάκλησης για 10.879 οχήματα –Quattroporte και Ghibli- στα οποία υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθεί φωτιά, όπως και στην προαναφερθείσα περίπτωση, εξαιτίας πιθανής διαρροής στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Μάιο η ιταλική εταιρεία προχώρησε σε ανάκληση περίπου 20.000 Quattroporte και Ghibli που κυκλοφορούν στην αγορά της Κίνας με έτος κατασκευής από το 2013 έως και το 2015, εξαιτίας πιθανών προβλημάτων στους πίσω τροχούς.

Δύο μήνες νωρίτερα, η Maserati ανακάλεσε 28.235 αυτοκίνητά της στις ΗΠΑ. Αιτία του προβλήματος ήταν το… πατάκι του οδηγού, το οποίο μπορούσε να φύγει από τη θέση και να μπλεχτεί ανάμεσα στη μοκέτα και το πεντάλ του γκαζιού προκαλώντας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, «ακούσια επιτάχυνση του οχήματος»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ