top icon
Επικαιρότητα

Ανανέωση για το Toyota Land Cruiser

Το Land Cruiser, το μοντέλο-σύμβολο της Toyota στην κατηγορία των οχημάτων παντός εδάφους, ανανεώνεται αποκτώντας περισσότερη ισχύ και τεχνολογίες αιχμής που στόχο έχουν τη διατήρησή του στην κορυφή.

Με βαριά φανέλα και μια κληρονομιά στην κατηγορία των οχημάτων παντός εδάφους που αισίως συμπληρώνει σχεδόν 7 δεκαετίες, το Land Cruiser της Toyota παραμένει το μοντέλο-σημείο αναφοράς στην κατηγορία του σε περισσότερες από 190 αγορές στις οποίες διατίθεται ξεχωρίζοντας για την ικανότητά του να συνδυάζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία. Όπως η απαράμιλλη ποιότητα, ανθεκτικότητα και αξιοπιστία του και η κορυφαία απόδοση σε κάθε επιφάνεια, στοιχεία που συνδυάζονται με υψηλά επίπεδα πολυτέλειας και άνεσης για όλους τους επιβάτες.

Toyota Land Cruiser

Το αναβαθμισμένο Land Cruiser του 2020 έρχεται να πατήσει στη συγκεκριμένη και άκρως επιτυχημένη συνταγή του προκατόχου του διαθέτοντας πλέον έναν ισχυρότερο κινητήρα ντίζελ στα 2,8 λίτρα (με σύστημα Stop & Start), αναβαθμίσεις τόσο στο σύστημα πολυμέσων όσο και στη γνωστή «σουίτα» των συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης Toyota Safety Sense – κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η προσθήκη στη γκάμα του ιαπωνικού off-roader μιας στιλάτης έκδοσης με την ονομασία Black Pack.

Toyota Land Cruiser

Ο εγνωσμένης αξίας κινητήρας ντίζελ των 2,8 λίτρων είναι 4κύλινδρος, με 16 στο σύνολο βαλβίδες και σύστημα common rail, διαθέτοντας πλέον αυξημένη κατά 27 ίππους ισχύ – έτσι η μέγιστη τιμή της φτάνει τώρα στους 204 ίππους στις 3.000-3.400 σ.α.λ., ενώ αυξημένη κατά περισσότερο από 10% είναι και η ροπή που τώρα «ακουμπά» στα 500 Nm τα οποία αποδίδονται σταθερά από τις 1.600 έως και τις 2.800 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, το ανανεωμένο Land Cruiser αναπτύσσει τελική ταχύτητα 175 χλμ./ώρα, ενώ για το «0-100» απαιτούνται 3,0 δλ. λιγότερα σε σχέση με το παρελθόν – και σε απόλυτη τιμή τα 9,9 δλ.

Toyota Land Cruiser

Την ίδια στιγμή, και παρά την αυξημένη ισχύ και ροπή του 4κύλινδρου πετρελαιοκινητήρα της Toyota, η υιοθέτηση της γνωστής και μη εξαιρετέας τεχνολογίας Stop & Start των Ιαπώνων μείωσε τόσο τη μέση κατανάλωση καυσίμου, όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα – στην πρώτη περίπτωση κατά 0,7 λιτ./100 χλμ. και συνολικά στα 7,0 λίτ. /100 χλμ., και στη δεύτερη κατά 18 gr/χλμ. και συνολικά στα 192 gr/χλμ.

Toyota Land Cruiser

Από εκεί και πέρα, ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο αναβαθμισμένο «όπλο» της ιαπωνικής εταιρείας είναι σε επίπεδο τεχνολογίας το υψηλότερων δυνατοτήτων σύστημα πολυμέσων, το οποίο διαθέτει γρηγορότερη απόκριση, νέα οθόνη και συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto. Επίσης, το σύστημα μπορεί να δεχτεί over-the-air (βλ. ασύρματες) ενημερώσεις λογισμικού, ενώ στις συνδεδεμένες υπηρεσίες που προσφέρει περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η παοχή πληροφοριών κυκλοφορίας μέσω διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο, η μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο της Google κ.α.

Toyota Land Cruiser

Το Land Cruiser διαθέτει πλέον το «πακέτο» συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης Toyota Safety Sense δεύτερης γενιάς της ιαπωνικής εταιρείας, που περιλαμβάνει τώρα τα συστήματα Pre-Collision System (PCS) με ανίχνευση πεζών τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας όσο και της ημέρας, καθώς και Intelligent Adaptive Cruise Control. Εκτός από τις «επικαιροποιήσεις» σε επίπεδο τεχνολογίας, για το 2020 το ανανεωμένο Land Cruiser προσφέρει τώρα περισσότερο… στιλ μέσω της διαθεσιμότητας του ειδικού εξοπλιστικού πακέτου Black Pack, που περιλαμβάνει σκουρόχρωμες πινελιές τόσο στις εξωτερικές όσο και στις εσωτερικές επιφάνειες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ