top icon
Επικαιρότητα

Αναβαθμισμένος ο ρόλος της Audi στο VW Group

Η Audi αποκτά το τεχνολογικό προβάδισμα ως μέλος του VW Group.

Στα πλαίσια του μετασχηματισμού του γερμανικού ομίλου και της προσπάθειάς του να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της σύγχρονης αυτοκινητικής σκηνής, το VW Group δίνει το τεχνολογικό προβάδισμα στην Audi, καθώς εφ εξής η εταιρεία των τεμνόμενων κύκλων θα είναι υπεύθυνη για όλα τα μέλη του ομίλου στους τομείς της έρευνας και εξέλιξης.

Την ίδια στιγμή και με σημείο αναφοράς τη νέα πλατφόρμα PPE της Audi, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η εταιρεία από το Ingolstadt θα αποτελέσει την καρδιά του νέου μέλους του VW Group, το οποίο φέρει την ονομασία Car.Software. Aξίζει να σημειωθεί ότι η νεοϊδρυθείσα εταιρεία του Ομίλου VW συγκεντρώνει τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την εξέλιξη λογισμικών συστημάτων.

«Δεδομένης της έντονης δυναμικής και των αλλαγών στη βιομηχανία μας, συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας στον όμιλο VVW και τοποθετούμαστε για το  μέλλον. Κοιτώντας μπροστά, η μάρκα Audi με τον Markus Duesmann ως νέο CEO της θα έχει το προβάδισμα στους τομείς της έρευνας και εξέλιξης στον όμιλο VW», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO του VW Group, Herbert Diess.

Στο πλαίσιο των παραπάνω ανακοινώσεων κατέστη επίσης γνωστό ότι VW AG θα απορροφήσει τα 0,36% του μετοχικού σχήματος της Audi, το οποίο μέχρι τώρα ανήκε στην Audi AG – το υπόλοιπο 99,64% βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο της μητρικής εταιρείας του VW Group.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ