Επικαιρότητα

Αντέχει η αγορά καυσίμων

Σταθερές παραμένουν οι τιμές πώλησης της βενζίνης και των υπόλοιπων καυσίμων κίνησης, παρά τον φόβο για αυξήσεις εξαιτίας της κλιμάκωσης της κρίσης στον Περσικό Κόλπο.

 

Την ταχύτατη άνοδο στην τιμή του πετρελαίου της Δευτέρας, μετά τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία, ακολούθησε μια πτωτική τάση με συνέπεια το κόστος της βενζίνης να μην έχει επηρεαστεί μέχρι στιγμής σημαντικά. Με βάση το δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμής της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων πανελλαδικά ήταν 1,592 ευρώ ανά λίτρο. Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 100 οκτανίων βρέθηκε στο 1,815 ευρώ, με το diesel στο 1,377 ευρώ ανά λίτρο.

Στο ζήτημα των τιμών της βενζίνης αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης: «Μετά την επίθεση με τα drones στο διυλιστήριο της Σαουδικής Αραβίας είχαμε μία ραγδαία αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου. Όμως, αυτή δεν κράτησε ούτε 24 ώρες, γιατί από το μεσημέρι της Δευτέρας η τιμή του πετρελαίου άρχισε να μειώνεται και μάλιστα αυτή η μείωση συνεχίστηκε και χθες. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης. Ως Υπουργείο συντονίσαμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και βγάλαμε συνεργεία ελέγχου στο δρόμο». Επίσης, για τον φόρο στα καύσιμα επεσήμανε τα εξής: «Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε μειώσει τον ΦΠΑ στα καύσιμα, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα τον αύξησε. Όπως μεθοδικά το κάναμε την πρώτη φορά, μειώσαμε τον ΦΠΑ και αυξήσαμε τα έσοδα, έτσι θα το κάνουμε και τώρα. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα γίνει στο σωστό χρόνο».

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου