top icon
Επικαιρότητα

Αντίπαλο των TT και Panamera ετοιμάζει η Mercedes;

Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου θέλουν τη Mercedes να διευρύνει ακόμα περισσότερο τη γκάμα της σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει στην κούρσα των πωλήσεων τις Audi και BMW.

Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου θέλουν τη Mercedes να διευρύνει ακόμα περισσότερο τη γκάμα της σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει στην κούρσα των πωλήσεων τις Audi και BMW.

Το ότι η Mercedes σκοπεύει να μεγαλώσει τη γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της –μέχρι και pick up μοντέλο ετοιμάζουν οι ιθύνοντες της σε συνεργασία με την Nissan- είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε. Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως μέχρι τώρα είναι πως στα πλάνα της εντάσσεται και η παρουσίαση ενός κουπέ μοντέλου, που θα αποτελέσει τον άμεσο αντίπαλο του Audi TT, καθώς και ενός αυτοκινήτου που θα κοιτά στα… μάτια την Porsche Panamera. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι συντάκτες του γερμανικού περιοδικού Auto Motor und Sport επικαλούμενοι «εσωτερικές» πληροφορίες. Σε ότι αφορά στο αντι-ΤΤ της Στουτγάρδης, το γερμανικό περιοδικό αναφέρει πως το εν λόγω μοντέλο θα βασίζεται στη νεότερη εκδοχή της προσθιοκίνητης πλατφόρμας MFA που θα παρουσιαστεί με αφορμή την πρεμιέρα της νέας Α-Class το 2017 ή κάποια στιγμή μέσα στο 2018. Μάλιστα, ιδιαίτερα πιθανό είναι το ενδεχόμενο να δούμε και μια ανοιχτή παραλλαγή του μοντέλου.

Σε ότι έχει να κάνει με το… αντίδοτο της Mercedes απέναντι στην καταξιωμένη στο είδος της Porsche Panamera, το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει πως θα βασίζεται στην σειρά Ε διαθέτοντας όμως μια «αυτόνομη» οντότητα και σε επίπεδο σχεδιασμού σε σύγκριση με την τελευταία. Παρά το γεγονός ότι το τελικό «ok» για την έναρξη της εξέλιξης των δύο μοντέλων δεν έχει ακόμα δοθεί από τα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια της εταιρείας, πολύ πιθανό είναι τη συνολική ευθύνη για αυτά να έχει το σπορτίφ παρακλάδι της εταιρείας, που ακούει στο όνομα AMG._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ