top icon
Επικαιρότητα

Απερρίφθη το αίτημα αποφυλάκισης του πρώην CEO της Audi

Ο Rupert Stadler θα παραμείνει υπό κράτηση μετά την απόφαση του δικαστηρίου της πόλης του Μονάχου να απορρίψει την αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο πρώην CEO της Audi.

Ο πρώην CEO της Audi συνελήφθη τον Ιούνιο που πέρασε, με τις δικαστικές αρχές της Γερμανίας να τον κρίνουν ύποπτο για απόκρυψη στοιχείων που αφορούν το διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων του Ομίλου VW. Έκτοτε, ο 55χρονος Rupert Stadler παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές της πόλης Augsburg.

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Audi, ο οποίος κατείχε τη συγκεκριμένη θέση από το 2007, αποδεσμεύτηκε από τα καθήκοντά του από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αμέσως μετά τη σύλληψή του, με τη θέση του να αναλαμβάνει προσωρινά ο Bram Schot. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, από την 1η Ιανουαρίου του 2019, τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Audi θα αναλάβει ο προερχόμενος από την BMW, Markus Duesmann.

Ο Rupert Stadler είναι το μοναδικό ανώτερο στέλεχος της VW Group που έχει συλληφθεί από το Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο γερμανικός όμιλος παραδέχτηκε δμοσίως ότι παραποίησε τις εκπομπές ρύπων σε περισσότερα από 11 εκ. οχήματα. Εντούτοις, μέχρι και αυτή τη στιγμή, ο Όμιλος VW έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς ότι κορυφαία στελέχη του, συμπεριλαμβανομένου του Rupert Stadler, γνώριζαν ότι η εταιρεία χειραγωγεί τις εκπομπές ρύπων στα ως άνω οχήματά της._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ